Langs bryggekanten i Vesterelva midt i Fredrikstad sentrum, ligger Restaurant Slippen. Stedet har, som navnet tilsier, opprinnelig huset en båtslipp i tillegg til ymse typer næringsvirksomhet opp gjennom årene. Men nå er det mat som står i sentrum på Slippen, og i all hovedsak sjømat.

Tobias og Ingeborg setter Fredrikstad på matkartet

Tekst: Elisabeth Langballe / Foto: Eirik Dahl/Visit Hvaler
 

Det er samboerparet Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson som driver Slippen, og deres kjærlighet til fisk og annen sjømat går langt tilbake. Til sammen har de mange års erfaring fra solide restauranter med fokus på sjømat, som blant annet Sjømagasinet på Tjuvholmen, Lofoten fiskerestaurant og Emmas Drømmekjøkken i Tromsø. Ingeborg har dessuten tre års erfaring som kokk ved de norske ambassadene i Washington DC og Paris.

 
Det er samboerparet Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson som driver Slippen

Det er samboerparet Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson som driver Slippen

Da de fikk høre at dette stedet var ledig, satte de seg på flyet fra Tromsø for å ta det i nærmere øyensyn. Og turen var ikke bortkastet. De fikk umiddelbart ”godfølelse” for stedet. Her var det sjel, flott beliggenhet og en unik mulighet. De bestemte seg for å slå til, og har ikke sett seg tilbake siden.

Da menyen skulle planlegges var det en selvfølge for Ingeborg og Tobias at sjømat skulle være et dominerende innslag, særlig ettersom det fra før ikke fantes noen restaurant med hovedfokus på fisk i området. De ønsket å levere folkelig mat av høy kvalitet der alt er laget fra bunnen.

restaurant slippen Fabel-og-slippen-164.jpg
restaurant slippen_19.jpg

-Det er viktig for oss å holde en jevn god standard. Vi ønsker ikke å levere ”jålemat”, men vil at alt vi serverer skal være av god kvalitet, godt komponert og laget fra bunnen, sier Ingeborg og Tobias.

Slippen-Ved-vinduet-1O2A0931.jpg

 

Og dette er et løfte de har klart å leve opp til. Her er det fullt hus alle helger hele året, og godt belegg også på hverdagene. Fra mai til august er det høysesong, med fullt trykk hele dagen, og i november og desember er de fullt opptatt med julebord. Mye av suksessen skyldes nok deres fokus på å levere et stabilt produkt hver dag, og på den måten bygge tillit over tid.

 

Dersom man vil stikke innom til lunsj kan man velge mellom ni spennende retter, mens middagsmenyen består av seks forretter og seks hovedretter i tillegg til en 3-retters- og 5-retters meny. Dessertmenyen består av seks innbydende retter som, bare man leser om dem, virkelig setter smakskjertlene i sving. Barna tilbys halve porsjoner til halv pris.

 
Slippen-Untitled.jpg
Restaurant slippen Blåskjell-slippen-denne.jpg
 

Bygget er opprinnelig fra 1920-tallet, og selv om Restaurant Slippen nå på mange måter er et moderne lokale med store åpne rom og mye glass, er mye av det originale preget beholdt. Her er innslag av gamle bjelker, originalt panel og gammel murstein.

Hovedrommet kan ta mellom 70-100 gjester, og i tillegg finnes et chambre séparée for 15-35 personer, et flott loftslokale for 30-50 personer samt den fantastiske uteplassen som rommer rundt 70 personer.

Og i sommerbyen Fredrikstad er det noe eget ved å få maten servert på brygga en deilig sommerdag. Her kan man sitte og følge med på livet langs bryggepromenaden, mens man inntar god, hjemmelaget mat i hyggelige omgivelser.

Slippen har dessuten egen båtplass for sine gjester, og er lett tilgjengelig enten man kommer med bil eller til fots.

 

Umiddelbar suksess med "tomme hender" og eget kjøkkenutstyr

Tobias Gustafsson og Ingeborg Nygaard er både kjærester og forretningspartnere. Det modige og driftige paret har løftet Fredrikstad inn i restauranthimmelen med en restaurant i topp klasse. De hadde kjøpt hus og skulle til å etablere seg i Tromsø da de fikk nyss om at bygningen til det tidligere Berthelsens Mekaniske Verkted sto ledig etter konkurs. 

 
restaurant slippen download hfhfhfh(5).jpg
Restaurant slippen Restaurantbord-med-utsiktsplass.jpg

Ingeborg og Tobias hadde aldri vært i Fredrikstad, men hørt mye positivt om byen og menneskene her. De bestemte seg for å satse alt de hadde for å starte et restauranteventyr i Plankebyen, det var bare å brette opp ermene og gjøre alt fra «tomme hender». Selv privat kjøkkenutstyr ble tatt i bruk, men siden den gang har den entusiastiske innsatsen og fokus på service, samt ekte kjærlighet for råvarer og smaksopplevelser resultert i suksess for Restaurant Slippen, ja, nærmest fra første dag av. 

 
 

Best på sjømat i Norge

Restaurant Slippen ble kåret til beste Fisk og skalldyrrestaurant. Restaurant Slippen var nominert til to priser («Årets beste restaurant i Norge» og «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge»).

torsk-84622.jpg

– Vi er så stolte over utmerkelsen «Beste fisk- og skalldyrrestaurant» i Norge, og at vi var nominert blant de tre beste restaurantene i hele Norge via Bookatable by Michelin. Tusen takk for at dere setter pris på jobben vår. Det betyr så utrolig mye for oss alle, meldes over Facebook-siden til Slippen av daglig leder , Ingeborg Nygaard.

Resultatet av kåringen er basert på det høyeste gjennomsnittet av antall reservasjoner og tilbakemeldinger på Bookatable.com. Bookatable er bookingsystemet Slippen og de fleste andre restauranter i Norge bruker når gjestene reserverer bord. Det er Europas største side for bordreservasjoner, og omfatter mer enn 15.000 restauranter. I 2015 reserverte 35 millioner personer sine måltider gjennom nettsiden, og selskapet ble kjøpt opp av Michelin i 2016.

Det er tid for skrei. Nå i skreisesongen er det ofte Slippen har ekte skrei på menyen.  Kontakt restauranten her for sjekke dagens meny og bestille bord ->

Det er tid for skrei. Nå i skreisesongen er det ofte Slippen har ekte skrei på menyen. Kontakt restauranten her for sjekke dagens meny og bestille bord ->