Velkommen til Design-og håndverkskolen Plus, et eget univers midt i Gamlebyen i Fredrikstad. Lørdag 7.april åpner butikken og galleriet GALLERI PLUS i Gamlebyen.

 

- Butikken har holdt til i skolens lokaler i 14 år, tidligere het den Elevbutikk men har nå valgt å gå for oppgradering og fornying. Galleri Plus ble da navnet, både fordi vi får fremmet skolen, hvor vi lærer gamle håndverksteknikker og tradisjoner, men også fordi vi med tiden vil vise frem elevarbeider som ikke vil være til salgs. Her kan vi vise prosessene og timene bak håndverksarbeidet vi utfører på Plus, sier Marthe Ronja Elinsdatter Fjellstad, som er elev ved skolen.

 
 

Butikken går i arv, og etter nyttår tok VG2 gullsmed over ansvaret for bedriften. Alle elevene på alle linjene kan melde seg inn, og alle kan selge sine arbeider i butikken. Varer i Galleri Plus er designet av elevene og produsert på skolen. Det er stort sett egne produkter, men innimellom også samarbeidskolleksjoner, som f.eks. «Sfære», en kolleksjon laget av VG2 gullsmed. Den blir å finne i butikken fra åpningshelga.

Det brukes norske og helst lokale leverandører. Både på lær, men også sølv og trevirke. Skolen vår, Plus Skolen, huser skomakere, gullsmeder og har Norges eneste trebåtbyggerlinje med beliggenhet på idylliske Isegran. Fra og med høsten får vi også urmakerelever. Skomakerne tilbyr reparasjoner av skotøy og andre skinnprodukter, og har sine egne åpningstider i skoletiden, fra 08.30 – 15.00.

Gullsmedelevene kan være med å designe produkter etter kundens ønsker og vår kompetanse, men tar ikke imot reparasjoner på gullsmedvarer gjennom butikken. Vi har også julemarked hvert år, og det er det siste som skjer før stafettpinnen gis videre til neste kull.

Skolen har åpent hver helg frem til sommerferien. Siste åpningshelg er 9.-10. juli. PLUS Skolen ønsker alle velkommen til å komme innom. Ta en titt og få et innblikk i hvordan elevene jobber. Skolen har også en gullsmedbenk i lokalene, og kanskje sitter elevene der og former og jobber, i hvertfall forteller de gjerne om hvordan arbeidene blir til. Kom gjerne og se! Følg PLUS på Instagram og Facebook:

 

Åpningshelgen er 7.-8. april fra kl 11-16. https://www.facebook.com/events/196354977626409/


Butikken ligger i Plus Skolens lokaler i Gamlebyen bare 3 minutters gange fra ferja. Skolen vår huser båtbyggere, gullsmeder, skomakere og fra høsten av også urmakere.

Velkommen til Galleri Plus - elevenes egen håndverksbutikk