Har du sett det herskapelige huset oppe på høyden i Fergestedeveien? Det står der og skuer over Glomma - og inviterer deg inn til kaker du sent vil glemme.

Tekst: Ingrid Østang / Foto: Eirik Dahl - Visit Hvaler

 

Konditorkunstneren

Det er så klart Kafé ØKS jeg mener; kaféen på Østfold Kunstsenter. Og blir du med inn, møtes du av en kakedisk med kaker i alle farger og fasonger. Hvem er det som har laget disse vakre kreasjonene? Møt Torgeir Pettersen, som nylig tok over driften på Kafé ØKS.

 
 

Siden Torgeir tok over i slutten av januar 2016, har han hatt en klar idé om hva slags sted dette skal være. Vi har gjort om konseptet til et konditori etter sør-europeisk mønster. Hos oss kan du nyte et glass vin eller øl i sola, forteller Torgeir.

Med skjenkebevillingen i boks og et stort utvalg av kaker og lunsjretter er det mye å friste med innenfor kaféens fire veggene. Og Torgeir er en erfaren mann når det gjelder konditor-faget.

kafe øks download (8).jpg

- Jeg kommer fra en familie som har drevet bakeri i mange år. Da jeg fikk mel-astma, måtte jeg selge bakeriet, og etter hvert startet jeg ”Bølgen konfektverksted” i stedet, forklarer han. Da Østfold Kunstsenter søkte etter nye drivere av kaféen, var ikke Torgeir sen om å søke. Og sånn havnet han i dette ærverdige huset fra 1856. 

 
 
Men vent, Torgeir har nemlig gått til innkjøp av ti piknik-kurver. Hva skal han med dem?
- Vi ønsker særlig barnefamilier velkomne hit. Her kan dere få med dere en piknik-kurv og pledd til å ta med dere ut i parken, forteller Torgeir.