JUL


Jul i Gamlebyen
Dec
23
to Dec 24

Jul i Gamlebyen

Julegateåpning, nissebesøk og tenning av juletreet på Torget:

Julehandel i Gamlebyen i Fredrikstad: 1. des. - 24. des. 2018

Julemarked ved Bastion 5 og Cafe Magneta: lørdag 1.des kl. 12-18 + søndag 2.des 12 - 17 og samme tidspunkter for lørdag 8. des og søndag 9. des. 


Søndag 2. desember kl. 16:00:
Julegateåpning, nissebesøk og tenning av juletreet på torget.

Gamlebyen i Fredrikstad er en fascinerende by året rundt, i førjulstiden er den helt spesiell koselig og lun – det må oppleves. Det finnes vel knapt et sted på vår klode hvor man finner lignende julestemning som i Gamlebyen i Fredrikstad. Arkitekturen og brostensgatene er som skapt for en herlig førjulstid. Bare 1 times biltur fra Oslo gjør det ekstra fristende å ta all julehandelen her i avslappede og vakre omgivelser.

Føl julestemningen i Gamlebyen der vakre julelys stråler ut på de vakre brosteinsgatene og byens svære juletre står majestetisk på torvet. Du julehandler i nisjebutikker, markedsboder, kunst- og kulturshop i de mange galleriene, og så har du flust av herlige kafeer og restauranter som tar godt vare på deg i vinterkulden. God førjulstid!

 
View Event →
 Julekonsert - En Liten Håndfull Ømhet m / Ole Paus - Onsøy kirke
Nov
30
7:00 PM19:00

Julekonsert - En Liten Håndfull Ømhet m / Ole Paus - Onsøy kirke

Torsdag 30. november blir det konsert med Ole Paus i Onsøy kirke. Konserten har fått tittelen "En liten håndfull ømhet". Ole Paus trenger ingen nærmere presentasjon eller omtale. På sin egen måte har han preget Norges musikalske scener og satt ord og toner til den norske folkesjelen i en årrekke.

Ole-paus-web-SC_5845-kopi.jpg

Det er ingen vanlig førjulskonsert Paus skal reise rundt med. På en svært så mild måte fremstår Paus som den reneste julekonsertrebellen. ”Deilig er jorden” blir nesten som en protestsang å regne, vi får et respektfullt og morsomt skråblikk på Josef –Bibelens største kjernekar, vi får høre Paus synge de tradisjonelle julesangene, Ole sin juleplate Jul i Skippergataer blitt manges store favoritt innen jule plate. 

Ole Paus tilhører det absolutte toppsjiktet av norske fortellere og formidlere, og nå - etter mange års liv på veien og med talløse plateutgivelser, teaterforestillinger, revyer og konserter - har han for lengst fått en fortjent plass i den norske folkesjelen.

Målet for hver enkelt konsert er at publikum skal kunne gå ut etterpå med en følelse av at både livet og førjulstiden er gode steder å være. 

 
View Event →