Back to All Events

Fermenteringskurs for nybegynnere! - LYNX Medisinske Senter

FERMENTERING - HVA ER DET?
Fermentering er i vinden som aldri før! Og dette er ikke uten grunn. Fermentert mat og drikke har nemlig vist seg å kunne ha en god innvirkning på vår helse.

Fermentering er gjæring av mat og drikke. Som en følge av denne gjæringen får vi mat og drikke som er stappfulle av blant annet SNILLE, GODE BAKTERIER som vi trenger i fordøyelsessystemet vårt (spesielt i tykktarmen). Det dannes mange VITAMINER som kroppen trenger for å ha det bra, og i tillegg blir MATEN LETTERE Å FORDØYE og NÆRINGSOPPTAKET BEDRES. Mange opplever rett og slett at fordøyelsen bedres og at hele kroppen får det bedre!

Det kommer stadig mer forskning på tarmen, og det stilles spørsmål om hvorvidt en dårlig tarmflora kan ha sammenheng med ulike helseplager og sykdommer. Av disse nevnes blant annet ME/kronisk utmattelse, stoffskifteproblematikk, leddgikt, fordøyelsesbesvær, psykisk sykdom og diabetes.

Det sies at så mye som 70-80% av immunforsvaret vårt sitter i tarmsystemet. Vi er faktisk helt avhengige av at det bor snille bakterier i tarmen vår! Disse utfører mange viktige oppgaver i kroppen for at vi skal fungere og ha det bra. Hvordan kan vi da unngå å stelle pent med fordøyelsen? Jo flere bakteriestammer du har i tarmen din, jo bedre helse vil du kunne få!

Fermentering har funnet sted i mange år, og er i utgangspunktet en gammel måte å konservere maten på. I dag fermenterer vi først og fremst på grunn av alle de fantastiske helseeffektene det kan gi.

Vi får tilbakemeldinger fra tidligere deltakere om bedre fordøyelse, bedre hukommelse og «klarere» hjerne. Noen sier at de etter en stund med fermentert kost opplever at de tåler mer av mat de tidligere ikke tålte så godt.

HELSEEFFEKTER ved fermentering:
- bidrar til å tilføre tarmen din gode bakterier og vitaminer, samt at det gjør maten lettere fordøyelig
- kan styrke fordøyelsen din. Flere sier at de etter en stund med fermentering tåler mat de tidligere reagerte på, i mye større grad.
- kan styrke immunforsvaret ditt
- kan bidra til mindre betennelser
- kan bidra til balansering av hormoner
- kan bidra til stabilisering av blodsukkeret
- kan bidra til å bedre magesyreproduksjonen
- kan gi mindre tretthet og slapphet, og mer energi!
- er enkelt, godt, sunt og morsomt!

DETTE FÅR DU VED Å DELTA PÅ KURSET:
På kurset vil du lære hvordan du på best mulig måte kan ta vare på fordøyelsen din. En del av kurset er også praktisk tilrettelagt og du får laget flere fermenterte emner som du tar med hjem.

Vi fermenterer:
o Surkål
o Ketchup
o En variant av grønnsaker
(økologiske råvarer og glass til oppbevaring er inkludert i prisen)
- vi prater om kombucha – og tar en smak av denne nydelige sprudlende fermenterte teen!
- om du ønsker: SCOBY og startervæske til kombucha
- Vi prater om kraft og helseeffekter av å koke kraft
- kurshefte med oppskrifter, tips og råd!

Vi dykker inn i vårt spiskammers og serverer smaksprøver på fermentert mat og drikke!

PRIS:
995,-
Informasjon om betaling vil gis pr. mail ved påmelding.

PÅMELDING:
Du melder deg på ved å sende en mail til: post@lynxmedisinske.nhn.no
Skriv ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.

HJERTELIG VELKOMMEN SKAL DU VÆRE TIL INSPIRERENDE OG LÆRERIKE TIMER MED FERMENTERING HOS OSS PÅ LYNX!

48079417_2047529108676307_872472264870723584_n.jpg