Back to All Events

Fredrikstad Animation Festival 2019


Som første filmfestival i Norden vil Fredrikstad Animation Festival i 2019 dele ut pris for beste animerte langfilm. Festivalen som feirer sitt 25 års jubileum i år, utvider sitt Nordisk-baltiske konkurranseprogram med fire til seks langfilmer som vil konkurrer om festivalens egen pris Golden Gunnar. Tidligere har konkurranseprogrammet kun vært åpent for kort- og oppdragsfilm.

Vi har i flere år sett en økning i antall animerte langfilmer som kommer fra Norge og nabolandene våre. De holder et høyt nivå både teknisk og kunstnerisk, hvilket gjør at Fredrikstad Animation Festival mener det er på høy tid å dedikere en egen pris hvor disse kvalitetene blir vurdert og hyllet.

Festivalen som går av stabelen 24. til 27. oktober på Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad, er Nordens største festival for animert film. Konkurranseprogrammet er åpent for produksjoner fra Norge,
Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen og Island, og en kompetent jury bestående av personer fra animasjons- og filmmiljøet vil kåre vinneren. Påmelding av film åpner 1. mai.

Prisen vil være unik i sitt slag i Europa, siden den fokuserer på animerte langfilmproduksjoner fra relativt små produksjonsland. Dette vil også være den eneste spesifikke prisen for den norske animasjonsbransjen.

Konkurranseprogrammet for Nordisk-baltisk animert kortfilm er klart.

20 kortfilmer, 11 studentfilmer, 6 barnefilmer og 33 oppdragsfilmer er tatt ut til Fredrikstad Animation Festival sitt nordisk-baltiske konkurranseprogram for animert kortfilm. Filmene representerer et mangfold av teknikker og er de beste animerte kortfilmene fra Norge, Danmark, Estland, Finland, Litauen, Latvia og Sverige. Utvalgskomiteen som bestod av festivalleder Anders Narverud Moen, den svenske regissøren Malin Erixson og den franske animasjonseksperten Alexis Hunot, valgte ut følgende filmer til de forskjellige konkurranseprogrammene:;

2-Screen-Shot-2019-09-23-at-11.51.36.jpg
3-sdwdScreen-Shot-2019-09-23-at-11.51.43.jpg
4-Screen-Shot-2019-09-23-at-11.51.47.jpg
5-9-09-23-at-11.51.53.jpg
6-Screen-Shot-2019-09-23-at-11.51.57.jpg

OM FREDRIKSTAD ANIMATION FESTIVAL

Fredrikstad-Animation-Festival-Farse_still_126-216.jpg

Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. En av grunnpilarene er vår nordisk-baltiske konkurranse for animert kortfilm med utdeling av vår egen pris, Golden Gunnar. Hvert år inviterer festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen. Festivalen er en faglig arena for animasjonsbransjen, og er også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon.