Back to All Events

Knut Reiersrud Band - Gamlebyen Kulturhus

KNUT REIERSRUD BAND

Knut Reiersrud Band spilte på Månefestivalen 2018. Etter utallige oppfordringer har vi fått ham til Gamlebyen Kulturhus. Reiersrud har vunnet Spellemannspriser i fleng, Gammleng-prisen og Dansk Grammy i tillegg til en rekke andre utmerkelser. Reiersrud er gitaristen andre artister henter inn når de skal ha en ekstra piff på sine utgivelser.

I januar 2018 kom Knut Reiersrud Band ut med sitt nye album "Heat" på Jazzland Records. En samling nyskrevne låter innspilt live i velrenommerte Studio Paradiso - av ditto velrenommerte analog-maestro Christian Engfelt. Knut Reiersrud Band er en unik samling av Norges fremste og hardest arbeidende rytme- og toneleverandører. Keyboardist David Wallumrød, gitarist Bjørn Holm, bassist Nikolai Hængsle Eilertsen og trommeslager Andreas Bye er rett og slett en ypperlig samling av norsk musikklivs øverste sjikt.

Sjefen sjøl er å regne som en bauta i norsk musikkliv og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende.

Bare les hva Romerikes Blad skrev etter en konsert på Jessheim - der de rullet terningen til tallet 6:

"Det er en nærmest umulig oppgave å skulle beskrive det som skjedde under Reiersruds konsert under Jessheimdagene; Knut Reiersrud formidlet stemninger og sanseinntrykk fra scenen. Han tar publikum med på en musikkarusell; han bygger oss opp, han dasker oss litt vennlig på kinnet og han hamrer løs på oss med akkord- og durskifter som gjør at vi som opplever dette nærmest blir litt øre i hodet og kropp når sanseinntrykkene slår innover oss som bølger slår mot land (i mangel av et bedre bilde)."


Foto: Per Arne Ellefsen

sofa_foto_Per-Arne_EllefsenFB.jpg


Earlier Event: January 19
Rune Andersen "Lykkeliten"