Back to All Events

Månefestivalen 2017


Kjøp billetter til Månefestivalen 2017

Månefestivalen

MÅNEFESTIVALEN 2017


Østfolds største musikk- og kulturfestival, Månefestivalen, arrangeres den nest siste helgen i juli, og den stemningsfulle festivalen arrangeres nå for 17. året på rad.

Det er jo ingen selvfølge lenger å bevare samme festival over så mange år, men takket være gode krefter som stiller opp frivillig år etter år til en skikkelig dugnadsinnsats, samt tilstrekkelig med sponsormidler og subsidiemidler som blir tilført festivalkassen, er dette en festival som lokker til seg publikum langt utenfor fylkesgrensen til Østfold. Plusser du på med den magnetiske tiltrekningskraften Gamlebyen har på sine besøkende, så er det fullt forståelig at Norges mest stemningsfulle musikkfestival eksisterer godt i 2017.

Booking.com

ARTISTENE

Fredag 21. juli
16:30 - Violet Road
18:30 - Mari Boine
20:00 - Lissie
21:30 - Madcon

Lørdag 22. juli
14:30 - Jaa9 & OnklP
16:30 - De Marvells
18:00 - Johnossi
20:00 - Valentourettes
21:30 - Bob Hund 

Søndag 23. juli
14:30 - Lisa Ekdahl
16:30 - Hajk
18:00 - The Savage Rose
20:00 - Magic Pie
21:30 - Per Gessle

 

Obs! Programmet oppdateres fortløpende, forandringer kan forekomme.

Fredag 21. juli

Violet Road / 16:30

 

Mange regner nå Violet Road som et av landets absolutt ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne.

Det er lett å la seg rive med; Saksofon, mandolin, korpsinstrumenter, korsang og et helvetes godt humør lar seg høre. Alt sammen i en herlig popmusikk-blanding. Der disse gutta dukker opp blir det fest, og de siste årene har de blant annet dukket opp hos Lindmo, Senkveld og Idrettsgallaen. De hadde også den offisielle låten for NRKs TV-aksjon i 2014.  

I fjor slapp bandet albumet ”In Town To Get You” og dro ut på deres lengste turné så langt i karrieren. Anmeldere og publikum var over seg av begeistring. ”Vilt, vakkert og rått”, ”Sjarmerte hele Bodø i senk”, ”En ren nytelse” og ”Violet Road løftet taket av Ibsenhuset” er bare noen få eksempler på overskrifter i anmeldelser.

Mari Boine / 18:30

 
Foto: Gregor Hohenberg

Mari Boine spilte sist på Månefestivalen i 2014 og skapte en magisk stemning i Gamlebyen med sin nå legendariske konsert. Nå er hun aktuell med ny skive, " See the Woman", sin første engelskspråklige. Etter utallige oppfordringer står hun igjen på scenen på Månefestivalen fredag 21. juli.

Boine er en av Norges mest kjente og kjære artister og trenger vel knapt noen nærmere presentasjon. Hun er vår fremste representant for det som kalles verdensmusikk. En merkelig betegnelse, men så har hun også en helt spesiell plass i folks hjerter. Med sin musikk påvirket av religion, samisk kultur, rock, jazz og andre urfolks kultur, kan en nesten si hun har sin helt egen sjanger. Med sin særegne stemme og musikalske stemningsbilder trollbinder hun folk over hele verden.

Med Gula Gula (1989) fikk Boine sitt gjennombrudd, både i Norge og internasjonalt. Etter det har det vært en rekke utgivelser og hun har skapt seg et stort trofast internasjonalt publikum. Også her i Fredrikstad og Østfold vet vi hun har mange svorne tilhengere.

Nå er Mari Boine tilbake med sitt første studioalbum på 8 år, og legger i den forbindelse selvsagt ut på turné. Det en stor ære for oss å få besøk av henne og hennes band på Månefestivalen!

Det var nok flere som hevet et øyebryn eller to da de fikk vite at hun nå skulle synge på engelsk, men et unisont kritikerkorps har omfavnet «See The Woman». Albumet har fått terningkast 5 over hele linja, og Aftenposten mener hun virkelig kommer under huden på lytterne. Videre kaller de det «en fantastisk sfærisk meditasjon full av melankoli og mystikk», med «meningsfulle sanger som bærer i seg både en indre kraft og en ytre skjønnhet»

Dagsavisen er også imponert, og gir oss også en pekepinn på hva vi kan forvente i live-formatet: ”Mari Boines «See The Woman» med engelske tekster er en åpenbaring på flere vis, og gjør inntrykk i all sin enkle kompleksitet. Kraften som ligger i materialet kan man lett se for seg vil eksplodere når det treffer publikum fra konsertscenen, selv om vi ikke et sekund tror at den nye språkdrakten vil bringe Boine fullt og helt ut av det samiske språkfeltet.”

Den samiske aktivisten og sangeren har ikke helt funnet på seg selv på nytt. Men hun har realisert drømmer fra hennes ungdom og på den måten utvidet hennes repertoar på en forbløffende måte. "See The Woman" er et eterisk, berikende og gjennomgående nydelig stykke kunst. Og at hun fra før av innehar en magnetisk scenekraft er utvilsomt. Så det er bare å sikre seg billett, dette kommer til å bli noe utenom det vanlige!

Mari Boine har mottatt en rekke priser og utmerkelser, bl.a. flere Spellemannpriser, Ole Vig-prisen og Nordisk sameråds ærespris. Og i 2003 mottok hun Nordisk Råds Musikkpris. I 2013 ble Boine utnevnt til statsstipendiat, og i 2015 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame. 

 

Lissie / 20:00

 

Hennes nye album, "My Wild West", innspilt i Nashville med produsent Bill Reynolds (Band of Horses), kom ut 12. Februar 2016, og fikk bl.a terningkast 5 i Dagbladet som skrev ”Album nummer tre fra norgesvennen er hennes mest personlige og varierte – og beste”.

Siden braksuksessen med debutalbumet "Catching A Tiger" i 2010 og oppfølgingsalbumet ”Back to Forever” fra 2013, har det gått slag i slag for damen med den store stemmen, og hun har raskt blitt en yndling hos både presse og publikum med sin blanding av syttitallsinspirert country, folk og vestkystrock.

I februar 2016 gjorde hun en utsolgt Norgesturné, samt flere strålende festivalopptredener sommeren samme år. Sommeren 2017 kommer hun innom Norge for noen få eksklusive konserter med sitt band.

Madcon / 21:30

 

Foto: Olav Stubberud

Don't Worry, første dag av Månefestivalen avsluttes med høy allsangfaktor og fest. Ingen kan vel det bedre enn Madcon når de drar i gang hit-paraden sin.

Madcon ble først kjent tidlig på 2000-tallet, da de debuterte med spellemannprisvinnende ”It’s All a Madcon”. I 2007 kom det store gjennombruddet med singelen ”Beggin”, en gammel Frankie Valli-klassiker i ny drakt som solgte til seks ganger platina. Oppfølgeralbumet ”So Dark The Con Of Man” solgte til dobbelt platina, og innkasserte to spellemannspriser. Deretter gikk det slag i slag med ”An InCONvenient Truth” og singelen ”Liar”, og enda et par spellemannspriser, før de i 2010 holdt en forrykende opptreden under Eurovision-finalen med låta “Glow”. Låta gikk 10 ganger platinum og toppet hitlister i Norge og rundt om i Europa. I 2013 slapp bandet albumet “Icon”. På albumet bidrar internasjonale stjerner som bl.a Kelly Rowland, Snoop Dogg og Rick Ross. Singelen “One life” feat Kelly Rowland gikk multi platinum og har over 16 millioner views på youtube.

Madcon fortsetter suksessen, og er aktuelle med singelen “Don´t Stop Loving Me” ft. KDL. Det kommer enda mer, så det er bare å glede seg til tunes fremover! Og til Månefestivalen da selvfølgelig.

 

Lørdag 22. juli

Jaa9 & OnklP / 14:30

 

Jaa9 & OnklP stammer fra det Lillehammer-baserte rapkollektivet Dirty Oppland, og har siden 2002 jobbet sammen om en rekke utgivelser. De står bak enorme hits som «Kjendisparty», «Glir forbi» og «Partysvenske» samt de kritikerroste albumene «Bondegrammatikk», «Sjåre byrmæ» og «Føkk ferie».

Våren 2016 siden slapp gutta «Jeg er» (feat. Urørt-vinner Cezinando), en usedvanlig frisk og fengende forsmak på deres niende langspiller "Gamle hunder, nye triks" som ble utgitt i oktober.

Live er Jaa9 & OnklP alltid garantister for topp stemning og har en rutine og hitparade i arsenalet sitt få her på berget kan matche. I løpet av årene har «9P» levert fantastiske festivalopptredener og klubbkonserter rundt omkring i Norge. Og når gutta kommer til byen, er det en sulten og revitalisert duo som igjen skal lage fest.

De Marvells / 16:30

 

De kommer fra ulik musikalsk bakgrunn, men sammen har de funnet sitt egne dystre, energiske sound. De har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose, The Allmann Brothers, men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantini-Soundtracks, og ikke minst fra hverandre. De har en energisk og dynamisk tilstedeværelse på scenen. Det er vanskelig å sjangersette De Marvells, men den dystre, sårbare, melodiøse og aggresive stemningen går igjen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Mavel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.

De Marvells har spilt flere lokale konserter og festivaler. Etter en konsert de spilte i Halden fikk de et helside oppslag hvor overskriften lød:

«I en tid da det er elektonikaartister som setter den kommersielle dagsorden, trenger verden ny rock. De Marvells tar jobben».

Musikk journalist Tom Skjeklesæther skriver at når han skulle fortelle om De Marvells til en bekjent i musikkbransjen, måtte han ty til følgende beskrivelse av vokalisten; "som om man rullet Janis Joplin, Jim Morrison og Iggy Pop inn i en person. Backet av et tidlig Led Zeppelin."

Johnossi / 18:00

 

Den svenske rockeduoen har jevnt og trutt jobbet seg opp som et av Skandinavias ypperste band. Siden de debuterte i 2005 med den selvtitulerte skiva, har de turnert Europa rundt og skaffet seg en haug blodfans. Mange spår at dette kan bli arvtagerne til Kent.

Etter tre og et halvt år pause er de igjen på banen med nytt materiale. 8. november 2016 slapp Grammisvinnerne EPen "Air Is Free", hvor de blant annet samarbeider med Joakim Berg fra Kent. Dette er forsmaken på den nye skiva "Blood Jungel" som kommer 17. februar. Der har de utforsket samarbeid med flere låtskrivere og musikere, som nevnte Berg. Det er første gang de tar med utenforstående på et prosjekt, og sier selv at dette har ført til ny energi i bandet.

Valentourettes / 20:00

 

Valentourettes ble danna i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backing-band med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger.

Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet.

Tanken var å blåse liv i Joachim Nielsens sanger for publikum på Folken.

Men de utvalgte vokalistene falt fra én etter én før konserten skulle holdes så super-fan Vidar Rugset ble kontaktet og han sa ja til å være med på det som i utgangspunktet skulle være én enkelt konsert.

Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene.

Etter 3 år som frontmann trakk Vidar Rugset seg og i oktober 2006 ble ny mann på podiet bandets gode venn, den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug.

Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum, de synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk, smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede.

Denne kvartetten fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert.

Bob Hund / 21:30

 

Bob Hund er tilbake, men gjør ytterst få konserter i 2017 og velger med omhu hvor de spiller. Men når de spiller blir det alltid fest. De har valgt Månefestivalen 2017 i Gamlebyen, Fredrikstad som et av sine stoppesteder. Der har de vært før, og hvilken fest det ble den gangen i 2010.

Etter 2012-utgivelsen "Låter Som Miljarder" solgte Bob Hund sine instrumenter og sa opp leiekontrakten på øvingsstudioet. De ville gjøre noe annet, noe nytt, starte fra bunnen av. Etter det har de tydelig demonstrert at de er Sveriges mest unike og kreative band. Nå har de også klart å gjenoppfinne seg selv og undersøke hva et rockeband kan være. I september 2016 ga Bob Hund ut sitt siste album "Dödliga klassiker" til stor jubel fra anmeldere og fans.

Musikalsk har Bob Hund utfordret ut seg selv til å presse grensene. Samtidig som de har lykkes i å beholde den unike kjemien som bare kan oppstå i møtet mellom de seks bandmedlemmene. Bob Hund har utforsket universet på leting etter nye lyder og nye historier. Resultatet er musikk som utvilsomt er det sterkeste de har laget.

Bob Hund er et band som ikke bare tør å utsette seg for usikre situasjoner, men faktisk betrakter den spenningen som da oppstår som en verdi i seg selv. Og det er kanskje selve poenget. En holdning som også gjør bandet til et av de mest eksplosive og uforutsigbare man kan sette på en scene.

Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson og Christian Gabel. Seks personer som ikke passer inn, men passer sammen. Sammen skaper de sin egen verden der virkeligheten gjenspeiles i all sin vakre fordreining.

Søndag 23. juli 

Lisa Ekdahl / 14:30

 

Det var mange som ble veldig skuffet når Lisa Ekdahl måtte avlyse konserten på Månefestivalen 2011 på grunn av at hun satt fast på en flyplass i Portugal. Denne gangen har hun lovet å holde seg langt unna Portugal og kommer for å åpne festivalen søndag 23. juli med en helt splitter ny plate i bagasjen. Fredag 17. februar ble albumet "Alla Vägar Leder Hem" sluppet.

Lisa Ekdahl er en av de aller mest populære artistene i Sverige. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 1994 med låten "Vem vet". Og deretter har hun gitt ut mange skiver med folkekjære låter.

Da Lisa flyttet fra Mariefred til Stockholm i 1990, ble hun vokalist i gruppen Peter Nordahls jazztrio. Deretter fikk hun kontrakt med EMI og ga ut debutalbumet "Lisa Ekdahl" som blant annet inneholdt låten "Vem vet", som ble belønnet med tre Grammis og Rockbjörnen. Albumet toppet listene både i Sverige og Norge.

Ekdahl synger pop og jazz både på svensk og engelsk. Med sin kombinasjon av svensk visetradisjon og latino-jazz, har Lisa funnet en personlig, ærlig og helt egen stil. Hun er nær venn av Lars Winnerbäck, og han har produsert ta av hennes album. "Olyckssyster" og "Pärlor av glas". Lisa har også sunget på noen av platene til Winnerbäck.

Etter å ha bodd i New York en periode, bestemte Lisa seg for å gi ut et engelskspråklige album, det første på ni år. Hun reiste tilbake til Stockholm og låste seg inne i sitt hjemmestudio og spilte inn de 9 egenskrevne sangene som utgjorde albumet "Give Me That Slow Knowing Smile", som ble sluppet i april 2009. Albumet ble sluppet i 14 land og hun la ut på en omfattende turne som ble avsluttet i Cirkus i Stockholm i desember samme år. Da hadde hun befestet sin posisjon som en internasjonal stjerne.

I 2015 gjorde Lisa en omfattende turne etter utgivelsen av albumet "Look to your own heart", som blant annet omfattet China som en av stoppestedene. Kritikerne var over seg av begeistring og superlativene haglet. The Guardian oppsummerte slik: We love you Baby!

Hajk / 16:30


Foto: Kaja Bruskeland

10. februar kom endelig Hajks debutalbum til strålende anmeldelser! Deres smarte miks av indie og kommersiell pop har gjort dem til et av de nye bandene det er knyttet størst forventninger til i 2017. Et bredt utvalg av den norske musikkbransjen satte dem på pallplass i Musikknyheter.nos liste over artister de har mest tro på i året som kommer. 

Deres første singel «Medicine» fikk umiddelbart radiospilling, og sammen med låtene «Common Sense», «Magazine» og senest «Best Friend» har bandet tidlig fått sine første drypp av internasjonal oppmerksomhet, hos Noisey og Stereogum i USA, Indie Shuffle i UK, og i Svenska Dagbladet som kalte «Magazine» en av høstens beste låter. Allerede før albumdebuten har Hajk spilt på Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og by:Larm.

Musikalsk befinner Hajk seg i et moderne pop/rock-landskap, med et friskt og sympatisk uttrykk og knallsterke melodier. Bandet lar seg inspirere av artister som Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra og Amason, men står like fullt sterkt på egne ben, med et originalt og lekent lydbilde som også utfordrer sjangeren. 

Vi kan skrive under på at du kommer til å høre mye mer om Hajk fremover, og gleder oss stort til å se dem på vår scene!

 

The Savage Rose / 18:00

 

 

2017 innledet The Savage Rose med feiringen av 50 år som band med tre utsolgte konserter på Det Kongelige Teaters Gamle Sal i København. Vi er veldig glade for å kunne fortsette feiringen sammen med dem på Månefestivalen søndag 23. juli. Vi har i mange år forsøkt å få dem til Gamlebyen. Med den karismatiske Anisette i front er vi sikre på at dette blir et magisk øyeblikk som vil feste seg hos vårt publikum i lange tider. Og det ryktes at det er et splitter nytt album på vei.

Når regnskapet skal gjøres opp for danske rockemusikk de siste 50 årene, vil man finne The Savage Rose et sted helt på toppen av pyramiden. Annisette og resten av bandet hennes var forut for sin tid for ca 50 år siden. Det er de fortsatt.

Den nåværende inkarnasjon av The Savage Rose er tettere samspilte, og rett og slett bedre enn noensinne. "Livsblues" kalt Berlingskes anmelder den særegne sjanger som The Savage Rose har dyrket siden oppstarten i 1967 - og som blomstrer så vakkert og sterkt som aldri før på 2012 albumet "Love And Freedom". Albumet ble hyllet som en av bandets aller beste utgivelser noensinne. Som alltid med den karismatiske Annisette i sentrum på vokal og et visuelt fast punkt i en rekke sanger som tar "en hyggelig omfavnelse med livet, kjærligheten og retten til frihet", som det het i Berlingskes gjennomgang.

Det er utrolig å tenke på at debutalbumet "The Savage Rose" ble utgitt så langt tilbake som i 1968 - hvor de var med å revolusjonere danske rock, og samtidig definere den som en selvstendig kunstform. Siden da har det blitt en rekke plater - både store kunstneriske og kommersielle suksesser og plater utgitt i små opplag. Det har vært album utgitt på de store monopolistene og andre er tatt opp for egne midler og gitt ut på små alternative selskaper, fordi budskapet og innholdet var så viktig for Anisette og bandet, at det skulle ut uansett kostnad.

Det er ikke mange som kan publisere store album med jevne mellomrom i løpet av en karriere som strekker seg over fem årtier. The Savage Rose har gjort det med klassikere som "Triumph of Death" og "Svart engel". Og med nyere utgivelser som - "Universal Daughter" (2007) og "Love And Freedom" (2012) viste Annisette og The Savage Rose at det fortsatt var liv i bandet etter avskjeden med det kreative kraftsentrum, Thomas Koppel, som plutselig døde i 2006.

Magic Pie / 20:00

 

Magic Pie med vår egen Eirikur Hauksson i spissen lå helt i toppen på listen over artister mange ønsket seg i høstens meningsmåling på Facebook. Og søndag 23. juli står de på scenen.

Magic Pie har siden oppstarten etablert seg som et meget godt merkenavn innenfor den globale progrock-scenen. Den karakteristiske og unike Magic Pie sounden bygger på sterke melodiøse låter blandet med kraftige vokalarrangementer, glitrende gitarriff, 70-tallets orgel og synther backet opp av en solid bass- og rytmeseksjon. Musikken favner et bredt spekter av stilarter, alt fra myke emosjonelle partier til massive og tunge heavy metal riff; ofte i samme låt.

Bandet ble etablert i 2001 og består av Kim Stenberg (gitar/vokal), Eirik Hanssen (akustisk gitar/lead vokal), Erling Henanger (keyboards/vokal), Lars Petter Holstad (bass/vokal), 
Jan T Johannessen (trommer) og Eirikur Hauksson (gitar/lead vokal).

Bandet henter sin musikalske inspirasjon fra klassiske band som Pink Floyd, Genesis, Deep Purple, Yes, Zappa og Kansas,  men også fra nyere progressive storheter som Neal Morse, Spock’s Beard, Dream Theater og Transatlantic. Selv om inspirasjonskildene absolutt har sin innvirkning på produksjonene har de allikevel utviklet og etablert sin egen unike signatur.

Magic Pie har gitt ut studioalbumene «Motions of Desire» (2005), «Circus of Life» (2007),  «The Suffering Joy» (2011) og "King for a Day" (2015). Responsen og feedback fra både musikkritikere og progrock-miljøer i hele verden har vært overveldende positive; både med strålende kritikker og mesterverk-betegnelser. Utgivelsene har for øvrig flere ganger blitt kåret til «Album of the year».

 

Per Gessle / 21:30

 

Det blir Sommartider hej, hej, sommartider, når Per Gessle kommer til stan. For første gang på 10 år drar Per på turne. Og ikke bare det; han kommer til å spille gjennom hele sin massive hitkatalog fra Gyllene Tider, Roxette og som soloartist. Han avslutter Månefestivalen 2017 til allsang og dans. Dette er den eneste konserten han gjør i Norge. 

Det her skriver Per selv om turnéen:


Det är dags att ta en musikalisk selfie!
Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden.


Det är tio år sedan jag gjorde ett svenskt album och en turné i Sverige på egen hand. Hoppas vi syns någonstans i den vackra sommaren.


I skrivende stund er det på artistsiden bekreftet noen skikkelige godbiter; Per Gessle, Violet Road og Lissie   - så her er det noe for en hver musikksmak og stil, og dette lover godt for resten av programmet som ikke er ferdig booket ennå.HVA ER MÅNEFESTIVALEN?

Månefestivalen er rett og slett verdens beste månefestival. I tillegg til det, er det Østfolds største musikk- og kulturfestival, og arrangeres for 17. gang på rad i 2017. Tidligere holdt festivalen til på FMV, et gammelt fabrikkområde i Fredrikstad. Siden 2006 har festivalen invadert den gamle festningsbyen i Fredrikstad, bedre kjent som Gamlebyen.

Musikalsk spenner det seg fra støyete rock, kvalitetspop, utforskende jazz og ekte punk – og sammen med en rekke andre kunsteriske utrykk på festivalområdet, blir helheten en uforglemmelig opplevelse.

Fun Facts:

Månefestivalen ble etablert i 2001 av Månen Musikkselskab, en rockeklubbi Fredrikstad.

På grunn av langt flere besøkende enn man kunne drømme om første året, tømte Jimmy alle bensinstasjoner i distriktet for mat i 2001.

Månefestivalen hadde de første årene verdens tyngste scene, bygget av skrapjern fra Værste. Skrot og skrap var også utgangspunkt for dekor til festivalen

Festivalen hadde en egen Månerakett i bygget av en gammel turbin og det ble brukt mye tid på å redde måkeunger som falt ned fra redene på taket på de gamle verftshallene.

Festivalen flyttet til Gamlebyen da byggingen av nye Fredrikstad Stadion startet på Værste i 2005.

Siden 2006 er festivalen arrangert i Gamlebyen i Fredrikstad. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby og en av Norges mest besøkte turistattraksjoner.

Siden starten har festivalen vært opptatt av å ha en tydelig miljøprofil og var med på Festivalfyrtårn prosjektet i 2004, et pilotprosjekt for miljøsertifisering av festivaler og store arrangementer.

Festivalen har et gartneri på ca 500m2 til disposisjon for egen produksjon. Her dyrkes blomstene som skal pynte opp Gamlebyen under festivalen, men også urter og grønnsaker som skal bidra til å forsyne festivalens ulike kjøkken. Alt dyrkes etter økologiske prinsipper.

Under festivalen blir torget i Gamlebyen som forvandlet, her møter publikum en livlig og sydende festivalstemning med markedsboder, økologisk mat, frivillige organisasjoner og en egen torgscene med forskjellig underholdning. Aktivitetene på torget er en del av festivalens gratis tilbud og er dermed tilgjengelig for alle besøkende.

Festivalen kjennetegnes av et bankende rockehjerte med stor plass til andre sjangre. Varierte, modige musikkvalg med nye og etablerte artister – norske og internasjonale.

Nye og yngre krefter drev festivalen fra 2009 til 2011, men etter økonomiske problemer gikk festivalen konkurs høsten 2011.

Måneproduksjoner AS, som eies og drives av de tidligere ildsjelene bak festivalen, kjøpte høsten 2011 opp konkursboet til festivalen for å reetablere festivalen sammen med distriktets næringsliv.

Gamlebyen Festivaldrift as er etablert og står nå står ansvarlig for gjennomføring av festivalen. Selskapet har et ideelt formål og gir ikke utbytte.