Back to All Events

FolkPort • Konsert - Café Magenta - Gamlebyen i Fredrikstad


Velkommen til en melodiøs og britisk inspirert opplevelse med FolkPort på Café Magenta fredag!

Det ligger an til konsert- og jubileumsstemning med FolkPort på Magenta denne fredagen! Nå er det Fredrikstads tur til å oppleve trøkket, stemningen og spillegleden i bandets melodiøse roots & folkrock. 
Denne kvelden markerer vi også et dobbelt jubileum fordi FolkPort er 15 år 14. mars og Fairport Convention, det bandet som påvirket bandet mye de første årene, har holdt på i 50 år. 
Derfor blir det et spesielt låtutvalg denne kvelden: En miks av eldre og nyere FolkPortlåter sammen med noen klassiske perler fra Fairports enorme låtsamling. Det tror vi kan bli stemningsfullt på dette lille men svært så hyggelige stedet :-) 
--------
Det er flere år siden FolkPort var på besøk i byen sist – så her er litt mer omoss:
Musikken er basert på britisk, skotsk og irsk folkrock, altså bruksmusikk som du kan lytte til, hygge deg til eller kanskje danse til for de som liker det.
FolkPort har vært på veien siden 2002 i Sør-Norge og i Danmark der Rockefeller, Skagen Festival, Ungkarsfestivalen og Drammen Elvefestival er noen av høydepunktene. 
I tillegg til det vanlige trakterer FolkPort fele, trekkspill, mandolin, blikkfløyter og el. sekkepipe, og med to vokalister i tillegg er det mye variasjon i lydbildet.

Bandet har gitt ut flere CDer, og ga i 2015 ut et album der de for første gang synger på norsk.

Les mer på: http://www.folkport.com/