Back to All Events

Trad Session: Gjertruds Sigøynerorkester - St.Croix-huset

Fabelaktige fabler fra Eli Storbekken

Eli Storbekken drar oss tilbake i tid med en eventyrlig blanding av folkemusikk og jazz. Hun har gravd langt ned i Nordens repertoar av eldre viser og funnet frem de låtene som står hennes hjerte nær. Albumet Fabel er en hyllest til vår musikalske kulturarv som ble lansert fredag 2. September på Grappa musikkforlag. 

Med fire album bak seg og ingen planer om å sette på bremsene har Storbekken nå gitt gamle og kjære folkeviser en ny og spennende drakt. 

- Dette er musikk som står meg veldig nær, og det føles godt å få delt det med lytterne. Albumet inneholder ballader og viser fra mitt distrikt, Hedmark, og et området som ikke er så kjent for folkemusikken; Østfold, forklarer Eli. Det er også med to svenske melodivarianter og melodivarianter fra andre distrikt. 

På plata finner vi alt fra middelalderballader, skillingsviser, skjemteviser, ridderviser, ballader om kjærlighet og mellom-menneskelige forhold. Det er universell tematikk som styrke, svakhet, kjærlighet og sjalusi som preger albumet. 

Earlier Event: February 10
Pil & Bue på Gamlebyen Kulturhus
Later Event: February 10
Pil & Bue på Gamlebyen Kulturhus