Back to All Events

Richard Burgess- Spesielt interessert i 40 år - Lilles 2.etasje

Matservering fra kl 18.00|  Dørene åpner for de som ikke skal spise kl 19.30

I 1976 kom den 20-årige engelskmannen Richard Burgess til Norge med en ryggsekk, en gitar og en pakke kjeks. Førti år seinere er kjeksen for lengst spist opp, men mannen og gitaren oppholder seg fortsatt i landet. I mellomtida har Burgess markert seg som en særpreget visesanger og folkemusiker, både solo og i grupper som Five Men in a Boat, Doggerland, FatDog og Foghorn og som musikalsk vert for Trad Session på St. Croix-huset.  Han er også skribent, lærebokforfatter og hyppig brukt som kåsør, bl.a. i NRK.

I høst feiret Burgess 40-års-jubileet på Litteraturhuset med enmannskabareten Spesielt Interessert - i 40 år.  Den består av viser – egne og tradisjonelle, på norsk og på morsmålet – ispedd anekdoter om sitt møte med Norge, ”landet for spesielt interesserte”.  De som gikk glipp av den har nå en ny sjanse – i intime omgivelser på Lille Mat- og Vinhus.