Back to All Events

Frederikfesten 2016 - Fredrikstad - Hele helgen 9. - 11- september

FREDERIKFESTEN 2016 - Fredrikstad 450 år

Fredrikstad by trapper opp til det kommende byjubileet i 2017 med fest tre dager til ende. Frederikfesten 9. - 11. september 2016 byr på Kulturnatt Fredrikstad, Historiske Gamlebyen og Frederiks dag med Barnas Isegran. 

LES HELE PROGRAMMET HER:

KULTURNATT

Fredag 9. september arrangeres Kulturnatt Fredrikstad som del av Frederikfesten som er 9. - 11. september 2016.

Under Kulturnatt Fredrikstad 2016 vil det bli et mylder av kulturopplevelser spredt ut over en kveld og natt, helt gratis. Konserter, dans, teater, kunst, vandreforestillinger, torvkino, høytlesning og mye mer. 

175429103

Vi ønsker å vise mangfoldet av byens kulturliv denne kvelden og natten og inviterer alle byens kulturarrangører til å delta, være seg offentlige eller private, foreninger og andre aktører og arenaer.

178633925

Kulturnatten gir en unik anledning til å synliggjøre hele kulturlivet i byen vår og publikum vil kunne skreddersy sin egen Kulturnattløype.

 

HISTORISKE GAMLEBYEN

Det inviteres denne lørdagen til opplevelser og arrangement med byens historie og håndverk i fokus. Gamlebyen vil være fylt med flere ulike aktiviteter som gir deg mulighet til å vite mer om byens historie, håndverkstradisjoner og om neste års jubileumsfeiring.

Velkommen til god stemning og en berikende lørdag i Gamlebyen med blant annet aktiviteter som frimarked, musikk og drilloppvisning, det historiske foredraget «Fredrikstad med 100 års skritt», militærhistorisk leir og aktiviteter i tilknytning til husflid i gamledager og presentasjon av noen av neste års jubleumsaktiviteter og prosjekter. Det meste er gratis, med unntak av billettkjøp på enkelte arrangement.

Filmkveld ute på torget i Gamlebyen blir det lørdagskvelden med filmen Singin' in the Rain.

Filmkveld ute på torget i Gamlebyen blir det lørdagskvelden med filmen Singin' in the Rain.

 

FREDRIKS DAG med Barnas Isegran

Denne søndagen kan du blant annet oppleve Fredrikstad Museums årlige familiedag «Barnas Isegran». Her kan du ta en tur med redningsbåten Elias, lage hoppetau med Husflidslaget, spikke barkebåter og en være med på en rekke andre morsomme aktiviteter. Det er også siste mulighet for å oppleve Anno-landsbyen på Isegran, som vil fylles med spennende Anno-aktiviteter for store og små. Kanskje dukker det opp noen kjente fjes fra tv-skjermen? Det er gratis å komme inn. Det vil i tillegg være mange spennende aktiviteter for voksne og barn, både på Isegran og i byen ellers, for å feire Frederiks dag. Arrangementssiden vil oppdateres kontinuerlig. Her finner du programmet: 
http://ostfoldmuseene.no/arrangement/barnas-isegran-og-siste-anno-slag-pa-isegran

Vår kjære by fyller 450 år i 2017.

Vår kjære by fyller 450 år i 2017.ARRANGØR: Fredrikstad kommune ved Kulturetaten, Fredrikstad 450 år og Fredrikstad Museum

 

 

Earlier Event: September 11
Fredrikstad Museum Elingaard Herregård