Back to All Events

Carsten Jensen - I samtale med Cathrine Sandnes - Litteraturhuset i Fredrikstad

CARSTEN JENSEN

Torsdag 8. september 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Den danske forfatteren og samfunnskritikeren Carsten Jensen er tilbake med en internasjonal begi­venhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han gjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begyn­ne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med romanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake medDen første sten – en storslått roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller.

Vi følger en gruppe danske soldater på oppdrag i et krigsherjet Afghanistan der virkeligheten spilles ut mot soldatenes opplevelse av inautentisitet. Er det krig på ordentlig, eller spiller de bare TV-spill? Dødsangsten, kjedsomheten og menneskets vilje til å gjøre ondt tematiseres mens soldatlivet strippes for storhet og heltemot. Tilbake står overgrepene og smerten man påfører de andre, de svake. Carsten Jensen har vært en av Danmarks tydeligste kritikerne av invasjonene i Irak og Afghanistan

Møt Carsten Jensen i samtale med journalist, redaktør og forfatterCathrine Sandnes.

Cathrine Sandnes er journalist, redaktør, forfatter og tidligere idrettsutøver. Hun er i dag leder av Manifest senter for samfunnsanalyse og Forlaget Manifest. Sandnes har markert seg aktivt som debattant, særlig i spørsmål som feminisme, litteratur og idrett.

Earlier Event: September 7
Chippendales - Blå Grotte