Back to All Events

Løvekvinnen - Spesialvisning - Fredrikstad Kino - Regissør og forfatter kommer!

Løvekvinnen - Spesialvisning - Fredrikstad Kino

Regissør Vibeke Idsøe introduserer filmen / Forfatter Erik Fosnes Hansen i paneldiskusjon etter filmen

Kinoklubb Norge, Fredrikstad Kino og Ord i Grenseland inviterer til spesialvisning av Vibeke Idsøes ferske film, Løvekvinnen, lørdag 3. September kl. 17:00 på Fredrikstad Kino.  

I en liten stasjonsby i Norge, kommer Eva Arctander til verden. Hennes mor, Ruth, dør i barsel og faren, stasjonsmester Gustav Arctander, sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av lyst hår over hele kroppen. 

Denne ekstraordinære og gripende historien er bygget på Erik Fosnes Hansens kritikerroste, internasjonale bestselger ved samme navn – en varm og engasjerende historie om å være annerledes, og et barns kamp for å få leve som alle andre og få oppleve en fars kjærlighet. 

Foto:  Filmkameratene AS

Foto: Filmkameratene AS

Denne kvelden vil vi få besøk av både regissør Vibeke Idsøe og forfatter Erik Fosnes Hansen. Idsøe vil selv introdusere filmen. Etter filmvisningen vil forfatter og regissør delta i en paneldiskusjon hvor de samtaler om den gripende historien og hvordan prosessen med å omskape boken til film har vært. Ordstyrer for kvelden er forfatter og nyhetsanker Jan Ove Ekeberg.

Billetter kjøpes på samme måte som kinobilletter på Fredrikstad Kino eller på http://www.fredrikstadkino.no/program/#03.09.2016. 
Medlemmer i Kinoklubben får billetter til halv pris! 


ERIK FOSNES HANSEN – FORFATTER

Erik Fosnes Hansen ble født i New York i 1965 og vokste opp i Oslo. I 1985 debuterte han med «Falketårnet», som ble godt mottatt av både publikum og kritikerne. Hans andre roman, «Salme ved reisens slutt», kom ut i 1990 og ble en enorm suksess. Boken har gjennom årene gått sin seiersgang over hele verden. I 1998 kom «Beretninger om beskyttelse», en bok Fosnes Hansen ble tildelt Bokhandlerprisen for.

«Løvekvinnen» fra 2006, handler om å være annerledes. Det er en storslagen og gripende fortelling om ensomheten ved å skille seg ut og ha et annerledes utseende. Også for denne romanen fikk han Bokhandlerprisen.

 

VIBEKE IDSØE – REGISSØR OG MANUSFORFATTER

Vibeke Idsøe er utdannet filmregissør ved Tisch School Of Arts, New York University. Hun debuterte i 1996 med «Jakten på nyresteinen». For denne filmen vant hun en rekke priser rundt om i verden. I 2005 skrev og regisserte hun «37 ½», en komedie om kvinner som ser 40-årsdagen nærme seg, en film som ble en stor suksess i Norge, både på kino og DVD.

De fire filmene hun har vært involvert i har til sammen solgt 1,4 millioner billetter i Norge, noe som er et av de høyeste gjennomsnittene for en norsk filmskaper i nyere tid.

 

JAN OVE EKEBERG – FORFATTER, JOURNALIST OG NYHETSANKER

Jan Ove Ekeberg er utdannet statsviter fra USA og har 30 års erfaring som journalist fra flere aviser, NRK og TV 2. Frem til 2016 ledet ledet han økonominyhetene på TV 2 Nyhetskanalen.

Ekeberg debuterte som forfatter med en biografi om Gro Harlem Brundtland i 1996. Totalt har han skrevet, eller vært medforfatter til, fem biografier, en norgesbok, seks skjønnlitterære romaner og tre syngespill.

Les mer på www.kinoklubb.no