Back to All Events

JO NESBØ - Litteraturhuset i Fredrikstad

Pris: 350
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Det som begynte some en “one-off”-happening, har etterhvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Tanken var å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden: En gitar, en bass, et munnspill, to stemmerog en smule nærhet. På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter,ettertanke – og kanskje til og med litt varme.

Jo Nesbø slo først gjennom med popbandet Di derre, kalt Lyden av norsk 90-talls-pop, med seks albumutgivelser og landeplager som Jenter og Rumba med Gunn (1-2-3). Jo Nesbø har også hatt en aktiv solomusikkarriere, ofte med kassegitar rundt halsen og bassist Lars Jones ved sin side. Han har videre skrevet seg inn i kriminallitteratur- historien med privatetterforsker Harry Hole. Ved forrige opptellling hadde hans bøker solgt rundt 20 millioner eksemplarer, og var oversatt til 45 forskjellige språk.

Lars Jones er en ettertraktet musiker både live og på plate, og har samarbeidet med blant annet Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grete Svendsen og Di derre. Han har også gitt ut soloalbumet Raindrops to the Desert (1996).