Back to All Events

ARABISK HØST – MØT SIGURD FALKENBERG MIKKELSEN - Litteraturhuset i Fredrikstad

I 2011 flyttet Sigurd Falkenberg Mikkelsen til Kairo som NRKs Midtøsten-korrespondent, og havnet midt oppi et politisk kaos. I Egypt, Tunisia og Libya veltet demonstranter diktatorene, men dette viste seg å være begynnelsen på en historisk mørk og blodig periode.

«Jeg tror vi alle har hatt et øyeblikk av erkjennelse, alle vi som har bodd her ved det østlige Middelhavet de siste årene, et øyeblikk der vi forstår at det er slutt, at håpet er borte for denne gang, at det som ligger foran er mørket.»

Kairo

Kairo

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent de siste 5 årene. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Korrespondentbrevene er dokumentariske vitnesbyrd om denne perioden, med alt av håp og tro, liv og død den har inneholdt. Brevene er personlige og preget både de voldsomme hendelsene og hans egen reise som begynte da de dro som en familie på tre til Kairo i 2011 og som endte da de vendte hjem som en familie på fire i 2016.

Mer enn en fullstendig oversikt over denne viktige og omtumlede perioden i Midtøsten og Nord-Afrikas historie, er det et subjektivt gløtt inn i årene som har gått.