Back to All Events

MATFOLD 2016 - Tøihusplassen i Gamlebyen i Fredrikstad

Nå er det matfest i Gamlebyen igjen!  ;-)

Første helgen i september hvert år inviterer Matfold til gilde i Gamlebyen, Fredrikstad. Du er selvsagt invitert. Markedet er i år lørdag 10. september.

Med årene er vi blitt den største matfestivalen i fylket. I fjor tok ca 11 000 turen inn i Østfolds kanskje mest unike arena. Da var dessverre været litt guffent på morgenkvisten. I 2014 passerte vi trolig 15 000 besøkende.

Få steder - om noen- kan se virkelig få oppleve hva Østfold har å by på. Fra bodene ble det servert og solgt varer og mat og drikke fra i alt 13 av Østfolds 18 kommuner. På toppen kom noen ikke fullt så kortreiste – her er det selvsagt plass til alle.

Det var hjort fra Trøgstad, saft fra Askim, gårdsis fra Eidsberg, crème brûlée fra Fredrikstad, pattegris og egg fra Skjeberg, sennep og økologiske kaker fra Sarpsborg, mel fra Spydeberg, asparges og mer til fra Jeløya, honning fra Moss sentrum, bare for å nevne noe.

Og så er det selvsagt mataktiviteter for de minste. I fjor bisto 4H med herlige innslag. Om poden ikke har testet smoothiesykkel, så kan han nesten garantert få gjort det i år.

Produserer du noe du tenker at naturlig hører hjemme på et matmarked i Østfolds kanskje flotteste matarena, ta kontakt med anders@matfold.no

Her er noen gode venner av Matfold: Frøken HolmsRegional MatkulturGrødeSkallerød GårdMenyAskim Frukt og BærpresseriDyre gårdGuldkorn, Viltmatbua fra Trøgstad,Bamsrud GårdsisMorsaCold BoyNøisomUrban FoodVingulmarkGyllensten4H,FiskecentralenMajoren Gamlebyen, Verle honning, HolmelamChoco Loco, Stabburstua,DrageladeEk GårdskjøkkenCurtisen og flere til.