Back to All Events

CHARLIE OG SJOKOLADEFABRIKKEN - Litteraturhuset i Fredrikstad

Willy Wonka åpner sjokoladefabrikken, og vi blir med Charlie Bucket på en omvisning du sent vil glemme. Hva skjer egentlig i sjokoladefabrikken til den oppfinnsomme Willy Wonka? Stemmen bak lydbøkene, Espen Beranek Holm, leser fra en av Roald Dahls mest populære bøker.

Charlie Bucket lengter fortvilet etter å spise noe annet enn kål og kålsuppe. Men enda mer ønsker han å komme inn i Wonkas enorme sjokoladefabrikk.

Nå har Willy Wonka, den fenomenaleste sjokoladefabrikant i verden, gjemt fem gullbilletter i sine superdeilige sjokolader. Bare fem vinnere får bli med inn bak den store jernporten. Vil en av dem være Charlie?

Hva skjer egentlig i sjokoladefabrikken til den oppfinnsomme Willy Wonka? Hva hender når barna møter de ukjente fabrikkarbeiderne som kaster bitte små skygger på vinduene og snakker på rim? Hva hender når barna – det ene etter det andre – ikke gjør som Willy Wonka sier?

Dette er en av Roald Dahls mest populære fortellinger, der de slemme får som fortjent, og de snille får den deiligste belønning du kan tenke deg.

  [Espen] Espen Beranek Holm er en norsk komiker og rockemusiker som har vært kjent både som soloartist og som medlem av anerkjente band. Han er også kjent som fast bidragsyter til satireprogrammet Hallo i uken, og som medlem i det Blå partiet i tv-programmet Løvebakken. Han har gitt stemme til blant annet Charlie og sjokoladefabrikken og Rampete Robin bøkene.