Back to All Events

Månefestivalen 2016 - Gamlebyen i Fredrikstad - 22. - 24. juli

Kjøp billetter til Månefestivalen 2016


Månefestivalen 2016 Gamlebyen Fredrikstad

MÅNEFESTIVALEN 2016

Østfolds største musikk- og kulturfestival, Månefestivalen, arrangeres den nest siste helgen i juli, og den stemningsfulle festivalen arrangeres nå for 16. året på rad. 

Det er jo ingen selvfølge lenger å bevare samme festival over så mange år, men takket være gode krefter som stiller opp frivillig år etter år til en skikkelig dugnadsinnsats, samt tilstrekkelig med sponsormidler og subsidiemidler som blir tilført festivalkassen, er dette en festival som lokker til seg publikum langt utenfor fylkesgrensen til Østfold. Plusser du på med den magnetiske tiltrekningskraften Gamlebyen har på sine besøkende, så er det fullt forståelig at Norges mest stemningsfulle musikkfestival eksisterer godt i 2016.

Månefestivalen

I skrivende stund er det på artistsiden bekreftet noen skikkelige godbiter; Dum Dum Boys, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Tanita Tikaram, og Frøkedal & Familien - så her er det noe for en hver musikksmak og stil, og dette lover godt for resten av programmet som ikke er ferdig booket ennå.


Melissa Horn

Melissa Horn Månefestivalen

Astrid Melissa Edwarda Horn Weitzberg er en svensk singer/songwriter. Hun bruker artistnavnet Melissa Horn og både synger og skriver sine låter på svensk. Hun formidler, på en melankolsk måte, ofte ung og vanskelig kjærlighet i sine låter.

Kilde: Wikipedia


Dum Dum Boys

Dum Dum Boys Månefestivalen Gamlebyen Fredrikstad

Det hele startet i 1979 da Wannskrækks vokalist fikk sparken fordi han har midtskill. Bandet klarer å lure sin gamle kompis Prepple Houmb til å fronte bandet. I 1985 tar de navnet DumDum Boys og i 2016 står de for første gang på scenen til Månefestivalen. Tre milepeler i bandets historie, og du kan bli en del av den. 


Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck Månefestivalen Gamlebyen Fredrikstad

Lars Winnerbäck er svenskenes nasjonaltrubadur og er en av Nordens desidert største og beste artister. I hjemlandet blir han omtalt som en av de fem store, og har blant annet vunnet syv Grammis for sin meningsfulle og vakre musikk. Den brutalt ærlige svensken har blitt tatt varmt imot også av det norske publikummet.  Både kritikere og platekjøpere har trykket den jordnære svensken til sitt bryst. Det er ikke uten grunn at Lars Winnerbäck blir kalt Sveriges svar på Springsteen. Bli med til Gamlebyen denne sommerkvelden, og opplev rockepoesi på sitt beste med Lars Winnerbäck.


Tanita Tikaram

Tanita Tikaram Månefestivalen Gamlebyen Fredrikstad

Tanita Tikaram (født 12. august 1969 i Münster i Nordrhein-Westfalen i Tyskland) er en britisk singer/songwriter av malayisk-indisk-fijiansk opphav. 

Hennes musikk er mest basert på akustisk gitar og korte sanger. Hennes debutalbum Ancient Heart fra 1988 inneholdt låtenTwist in my Sobriety som ble en stor hit og ble fulgt av en verdensturné. Hun spilte i Norge i 1989, bl.a. på Moster Amfi. Til låten ble det laget en prisbelønt svarthvitt musikkvideo, innspilt på landsbygden i Sør-Amerika til regi av Gerard de Thame. Tikarams etterfølgende album nådde ikke samme salgsfremgang som hennes debutalbum. Etter noen års fravær fra musikkscenen ga hun i 2005 ut albumet Sentimental, hvor også Nick Lowe medvirket med sang på et par låter.

Kilde: Wikipedia


Frøkedal & Familien

Frøkedal & Familien

Frøkedal & Familien er det nye prosjektet til Anne Lise Frøkedal. I tillegg til å være sentral i band som Harrys Gym og I Was A King, har hun spilt cajun og tradisjonell musikk med lokale spelemenn og konspirert med aktører fra house og elektronikascenen i Oslo. I hennes nye band smelter dette sammen i et utrykk med kjærlighet til det akustiske og enkle, effektive beats. Frøkedal sin musikk er mørk og melodisk, inspirert av alt fra 60-tals folk via Cocteau Twins til Brian Eno sin minimalistiske pop. Frøkedal kommer til Månefestivalen sammen med Familien som teller noen av de fineste musikerene her til lands. 
Earlier Event: July 21
Ingrid Olava - Cafè Oline