Back to All Events

DOK:16 LØRDAG

Lørdag 4. juni 2016
Klokken : 14:00 - 19:30

Pris: Se oversikt
Sal: Egalia
Arrangør: Pressefotografenes klubb, Fritt ord, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk

Forestill deg en verden uten bilder. DOK:16 er Norges nasjonale festival for dokumentarfoto og fotojournalistikk. 30. mai til 4. juni 2016 kan du se internasjonale og nasjonale fotoutstillinger i gatene i Fredrikstad. På Litteraturhuset kan du se og høre noen av verdens beste dokumentarfotografer.

 

Festivalen arrangeres av Pressefotografenes klubb, med støtte fra Fritt ord, Norsk Journalistlag og Institutt for journalistikk i Fredrikstad.

DOK-festivalen har utviklet seg til å bli en av Skandinavias viktigste arenaer for fotojournalistikk og dokumentarfotografi. Et møtepunkt mellom fagpersoner og publikum, erfarne yrkesutøvere og studenter.

Det blir bildevisninger og foredrag med noen av verdens beste fotografer, lærerike fagseminarer, utstillinger og debatter.

Se fullt program på dokfestivalen.no

 

 UTVALGT PROGRAM DOK:16 LITTERATURHUSET

TORSDAG 2. JUNI

Jacob Ehrbahn

Den danske fotojournalisten presenterer fotoprosjektet Headbangers With Friends om europeiske headbangers og forteller om arbeidet med serien Drømmen om Europa der han følger migrasjonsstrømmen fra kysten av Hellas og gjennom Europa.

Kl. 20:00

FREDAG 3. JUNI

Adam Patterson

Den irske fotojournalisten jobber både film og stillbilder. Patterson er opptatt av sosialt utenforskap. Han har jobbet på større dokumentar for BBC om flyktninger på vei mellom Hellas og Tyskland.

Kl. 19:00

Åsa Sjöström

Den svenske fotografen har gjort seg spesielt bemerket gjennom å dokumentere kvinner og barns liv i Sverige og Moldova. Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeide både i Sverige og internasjonalt.

Kl. 20:00

FOTO Q&A

Q&A med fotografene Adam Patterson og Åsa Söström i baren i tredje etasje.

kl. 21:00

LØRDAG 4. JUNI

Jerry Ricciotti /VICE TV

Amerikanske Jerry Ricciotti har de siste årene reist verden rundt som sjefsfotograf for å jobbe med dokumentarserien Vice på HBO. Ricciotti og Vice-teamet har alltid gått motstrøms og er kjent for en rå og upolerte dokumentarstil.

Kl. 19:00

Carolyn Drake

Den amerikanske fotografen er medlem av det legendariske byrået Magnum Photos og har i en årrekke reist jorden rundt som dokumentarfotograf og fotojournalist.

Kl. 21:00

SØNDAG 5. JUNI

DOK16 avsluttes. Utstillingene sentrum vil være åpne fram til og med klokken 1700.