Back to All Events

Vernissage utstillingen Torbjörn Andersson - Den evige fotografen - Hydrogenfabrikken


TORBJÖRN ANDERSSON
DEN EVIGE FOTOGRAFEN
HYDROGENFBRIKKEN
28. mai - 5. juni

I over 50 år jobbet den svenske pressefotografen Torbjörn Andersson med å dokumentere hverdagen i Sverige og dekket internasjonale begivenhet som borgerkrigen på Balkan og studentopprøret i Kina i 1989. Bildene hans har berørt, informert og underholdt leserne av skandinaviske storaviser som Expressen og Aftonbladet. 2015 gikk den internasjonalt prisbelønnede fotografen bort, men bildene hans lever videre. I forbindelse med DOK16 åpnes en vandreutstilling med over 25 av de mest interessante bildene  til Andersson.

I tillegg vil Torbjörn Anderssons gode venn og kollega Per Lindström den 4. juni  klokken 1600 holde en presentasjon av hvem personen Torbjörn Andersson var.  Utstillingen presenteres i samarbeid med Hydrogenfabrikken.