Back to All Events

Hvem blir USAs neste president? - Litteraturhuset Fredrikstad

HVEM BLIR USAS NESTE PRESIDENT?

Torsdag 26. mai 2016
Klokken : 19:00 - 20:15

8. november velger USA ny president. Hvem etterfølger Barack Obama og blir USAs 45. president? Kan Donald Trump vinne presidentvalget? Eller blir Hillary Clinton USAs første kvinnelige president? Ted Cruiz er ute av dansen, men kan Bernie Sanders stå løpet ut? Vi får besøk av Giæver & Joffen til USA-valget spesial.

Med seg har de en ekte republikaner, Kristian Norheim, som ekspertkommentator. Norheim er tidligere stortingsrepresentant for FrP og jobber nå som  spesialrådgiver i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill & Knowlton og har gjestet den populære podcasten Giæver & Joffen tidligere.

Frithjof Jacobsen er journalist og kommentator. Leder for VGs kommentaravdeling, der han har jobbet siden 2007. Forfatter av boken Prosjekt Statsminister (2013) om Erna Solbergs valgkamp i 2013. Kåret til Årets Gullpenn 2015 av Riksmålsforbundet.

Anders Giæver er en norsk journalist. Han er kjent som mediekommentator og avdelingsleder i kommentaravdelingen i Verdens Gang. 2008-2011 var han USA-korrespondent for VG, og har etter hjemkomst stått sentralt i avisens dekning av terrorangrepene i Norge 2011.

Sammen har blant annet den populære podcasten Giæver & Joffen som ukentlig diskuterer nyhetsbildet og er ofte innom det amerikanske valget.

Earlier Event: May 26
Kammerfest i Østfold
Later Event: May 27
KulturCafe - Gamlebyen Kulturhus