Back to All Events

HVEM BLIR USAS NESTE PRESIDENT?

Torsdag 26. mai 2016
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100
Sal: Joker
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

8. november velger USA ny president. Hvem etterfølger Barack Obama og blir USAs 45. president? Kan Donald Trump vinne presidentvalget? Eller blir Hillary Clinton USAs første kvinnelige president? Kan Bernie Sanders eller Ted Cruiz stå løpet ut? Vi får besøk av Giæver & Joffen til USA-valget spesial.

Frithjof Jacobsen er journalist og kommentator. Leder for VGs kommentaravdeling, der han har jobbet siden 2007. Forfatter av boken Prosjekt Statsminister (2013) om Erna Solbergs valgkamp i 2013. Kåret til Årets Gullpenn 2015 av Riksmålsforbundet.

Anders Giæver er en norsk journalist. Han er kjent som mediekommentator og avdelingsleder i kommentaravdelingen i Verdens Gang. 2008-2011 var han USA-korrespondent for VG, og har etter hjemkomst stått sentralt i avisens dekning av terrorangrepene i Norge 2011.

Sammen har blant annet den populære podcasten Giæver & Joffen som ukentlig diskuterer nyhetsbildet og er ofte innom det amerikanske valget.