Back to All Events

Halvmånen 2016 - Gamlebyen Kulturhus - Påsken 2016 - Fredrikstad


Kjøp billetter:


Halvmånen 2016 - Gamlebyen Kulturhus - Gamlebyen i Fredrikstad

Påskeuken kalles gjerne Den stille uke, men påsken 2016 blir det høylytt, rocka og god stemning på Gamlebyen Kulturhus i Fredrikstad. Skjærtorsdag (24. mars) og Langfredag (25. mars) går nemlig Halvmånen 2016 av stabelen!


Så langt er Fjorden Baby!, Ivan Ave og Great News (se nærmere beskrivelse nedenfor) bekreftet til festivalen, og flere band vil bli annonsert etter hvert.Festivalen holdes på Gamlebyen Kulturhus, som driftes på helårsbasis av Gamlebyen Festivaldrift AS. Kulturhuset er den eneste klubbscena i Fredrikstad, og er idyllisk plassert i vakre Gamlebyen. Med sitt unike design er stedet blitt et populært samlingssted. Konsertsalen er intim og har begrenset kapasitet, så det kan være lurt å skaffe seg billetter i god tid.

Billettpriser (inkl. billettavgift):
To-dagerspass: 375,-
Torsdagspass: 225,-
Fredagspass: 225,-

Billetter kan kjøpes på Fredrikstad Kino eller her (18-års aldersgrense):https://pay.ebillett.no/showkul.php?p_id=178&leietaker_nr=289

FJORDEN BABY!
Loddefjords store sønner, Fjorden Baby!, har siden gjennombruddet i 2009 vært et av landets aller mest kritikerroste og populære band. Med sin særegne, latterlig fengende og intelligente form for rock har kompisgjengen fra drabantbyen for lengst etablert seg som en premissleverandør for kvalitetsmusikk på norsk.

Sturle, Nam, Flemmet, Jan Eivind og Kjetil har siden forrige studioplate («Fjordkloden» fra 2013) brukt tiden sin godt. Svært godt. Da bandets fjerde plate ble sluppet i høst, vanket det lovord og høye terningkast i en rekke aviser. Før slippet hadde singelen “Igjen og igjen”, der John Olav Nilsen bidro, blitt listet på alle radiokanaler en kan bli listet på i NRK-systemet. Selve plata ble av VGs anmelder omtalt som “en beruselse å lytte til”.

Live er de utvilsomt fortsatt et beist av et band. Med et låtarsenal som inkluderer klassikere som «Karoline», «Himmelen», «Tingene» og «Rendezvous», samt en flunkende ny plate i baklomma, skulle vi mene vinteren 2016 er et ekstremt godt tidspunkt å oppleve Fjorden Baby! live på. Bandet er nemlig sultnere, mer fokuserte og vitale enn noensinne. Det i seg selv er grunn god nok til å kjenne sin besøkelsestid når Fjorden-sirkuset ruller inn på Gamlebyen Kulturhus.

Youtube: https://www.youtube.com/user/FjordenLove

IVAN AVE
Vinteren 2016 reiser Ivan Ave (Mutual Intentions) på Europaturné for å feire albumet "Helping Hands". Plata er Ivan Aves solodebut-LP, og er produsert av Los Angeles-baserte Mndsgn (Stone Throw). Den gis ut av Berlin-labelet Jakarta Records 12. februar. Du kan forvente deg svevende beats og ektefølte låter fra norsk hiphops mest spennende artist.Ivan Aves særegne tonalitet og jazz-inspirerte sound, kombinert med en enestående teft for tekst, flow, produksjoner og hiphop-historiske referanser, skiller Ivan Ave fra mylderet av norsk raps ofte mer pubertale uttrykk. Samarbeidet med den Los Angeles-baserte produsenten Mndsgn har gitt et musikalsk utrykk som anbefales like mye til tilhengere av hiphopens såkalte «gullalder», så vel som godt voksne jazzlyttere.

Etter Ivan Aves debut-EP ‘Low Jams’ har 27-åringen fra Vinje blitt hyllet som Norges beste engelskspråklige rapper. EP’en ble i 2014 kåret til årets 11. beste utgivelse, som eneste EP på listen. Han har i tillegg høstet ros i inn- og utland hvor han har spilt på festivaler som Øya (2014) og Slottsfjell (2015), samt større og mindre klubber i Oslo, Berlin, New York og Paris.

GREAT NEWS
Great News er et friskt pust i den florerende musikkbyen Bergen. På sitt første år som band har trioen oppnådd mye: De har blitt listet på riksdekkende radio med singelen Love Her, fått terningkast 6 i Gaffa for sin konsert på Den Elleville Festen, spilt i radio på triple J i Australia, blitt booket til by:Larm og Bergenfest '16 og spilt support for heltene i Unknown Mortal Orchestra.

Musikken deres blir beskrevet som dazepop og er inspirert av USAs solfylte vestkyst, og dens naive positivitet finner man igjen i bandets liveutrykk.Debutsingelen The Blind ble gitt ut på Eget Selskap i juni, og ble så godt mottatt i hjembyen Bergen at det resulterte i en utsolgt debutkonsert på Landmark (250kap). I september fulgte Great News opp med sin andre singel Love Her som ble utnevnt som Best Akkurat Nå av NRK P3:


"Et nytt bergensbekjentskap som jeg først oppdaget på Urørt, og som allerede har blitt et av de bandene jeg har mest tro på i 2015/2016. «Love Her» er en gnistrende liten fuzzperle med hint av både garasje, psykedelia og powerpop."
Jørgen Hegstad

Soundcloud: https://soundcloud.com/great-news
Annmeldelse og galleri fra Gaffa: gaffa.no/anmeldelse/99541

Billetter kan kjøpes på Fredrikstad Kino eller her (18-års aldersgrense):https://pay.ebillett.no/showkul.php?p_id=178&leietaker_nr=289


Kart: her finner du Gamlebyen kulturhus