Back to All Events

Hvaler Sommerfestival 2016: Jan Eggum - Konsert i teltet - Hvaler Gjestgiveri

Fredag 15.juli: Jan Eggum, Teltet.

Dato er satt, men klokkeslett må bekreftes - vi kommer tilbake med korrekt tidspunkt.

Billetter og bord i restauranten på: post@hvalergjestgiveri.no eller 69378200

Plenkonsertbilletter på: www.billettservice.no VIPBORD i restauranten bestilles hos oss.


Artisten Jan Eggum er så genial unik i sitt musikalske uttrykk - det er ikke til å misforstå når man hører en Eggum-låt. Mange hevder at Jan Eggum gir melankolien et ansikt. Eggum er dreven i møtet med publikum, han vet hva de vil ha og formidler skarpe og vare betraktninger om moderne mennesker på jakt etter noe å holde fast i  Det fine er, at vi tror ikke det er tilsiktet eller utspekulert overfor publikum når han fremførerer de vakre og ettertenksomme balladene, fulle av sårhet og melankoli. Det er rett og slett Jan Eggums stil på ekte vis.


JAN EGGUM

Jan Eggum (født 8. desember 1951 i Bergen) er en norsk visesanger og artist som har vært aktiv siden 1975. Han karakteriseres ofte som et «ansikt for melankolien», og temaene i sangene hans er ofte kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn. Men han viser også ofte både samfunnskritiske og mer trivielle og morsomme sider av seg selv i sine sanger.

Jan Eggum. Fotograf: Thor Brødreskift

Jan Eggum. Fotograf: Thor Brødreskift

Han begynte som pubsanger i London, og livnærte seg i to år på å skrive engelske sanger. Blant annet ble en av hans mest kjente sanger – «En natt forbi» – opprinnelig skrevet på engelsk, med tittelen «Alone, Awake». Tor Endresen har senere spilt inn denne sangen i engelsk språkdrakt.

Eggum fikk i 1975 platekontrakt med den norske avdelingen av det internasjonale plateselskapet CBS, og spilte der inn sin debutplate Jan Eggum høsten samme år. Men gjennombruddet hans kom først for fullt etter hans tredje utgivelse, albumet Heksedans fra 1977. For dette fikk han «Bransjeprisen» som opphavsmann under Spellemannprisen 1977. På albumet finner vi blant annet klassikeren «Mor, jeg vil tilbake».

Etter dette har Eggum vært en av Norges mest kjente artister, både som soloartist og i andre sammenhenger. Blant annet som medlem av Gitarkameratene. Flere av hans album har solgt til gullplate og han har vunnet en rekke priser og utmerkelser, blant annet seks Spellemannpriser, både som soloartist og sammen med Gitarkameratene. Blant annet ble han tildelt hedersprisen under Spellemannprisen 2011, og i 2016 blir han tildelt Solprisen for "å ha spredd sol og glede til det norske folk". Eggum ble i 2012 innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Han bor i Oslo.

Kilde: Wikipedia
 
Earlier Event: July 14
Trine Rein - Cafè Oline