Back to All Events

The Phantoms på Gamlebyen Kulturhus

The Phantoms beskriver seg selv som Norges eneste ekte ska-band. Oktetten spiller ska i sin mest originale form, som blant annet er inspirert av det legendariske Jamaica-bandet The Skatalites. Bandets siste studioalbum heter ”Phantom Physics” (2011) og refererer til kaosteoriene som det musikalske universet til et band av The Phantoms format graviterer rundt. The Phantoms ble dannet i 1996 som et syvmannsband, men ble utvidet til et åttemannsband i 2004 da Atle Hammer kom med på trompet.

 

The Phantoms er en gjeng med beina godt planta i Oslo indre Øst og har sett litt av hvert i hovedstaden opp gjennom tidene, også på skråplanet og skyggesiden. Derfor ser de på seg selv som ”The Messengers” av sin opparbeidete erfaring. All denne erfaringa kommer til uttrykk i ”Phantom Physics” i harmoni med deres egen musikalitet, og dette gjør at The Phantoms er et band som smeller der andre smalt.

 

Tittelen ”Phantom Physics”, er som tidligere nevnt, en variant av kaosteorier. Det dreier seg om begivenheter som planlegges men på grunn av sin indre ustruktur, ender opp som noe helt annet og ofte med et bedre resultat. Det er med andre ord naturen seg, som gjør at en kan komme på andre muligheter en de som til enhver tid er konvensjonelle.

 

Et annet funny fact er at titlene på låtene på plata lett kan minne om en cocktailmeny med låter som ”The Equalizer”, ”Soprano”, ”Silver Bullet” og så videre.

 

The Phantoms er:

King Scruffy: vocals

Atle “Papa” Hammer: trumpet

Don Pedro: trombone

Sef SaxoFoyn: tenor saxofon, harmony vocals

Lille-Erik: bass

Stegan: guitar, harmony vocals

Atom Jr.: drums & percussion

Dr. “Dry” Martini: keyboards, harmony vocals

Earlier Event: December 26
Jose Leguina live på Magenta
Later Event: December 26
Tommy Tokyo og de Bipolare - Ocean Club