Back to All Events

HøstRiss: Fløyta! - Østre Fredrikstad Kirke

Fløytelever ved kulturskolen i Fredrikstad deltar på den tredje konserten av årets HøstRiss. Og det med en urframføring - skrevet av nyMusikk Østfolds profilkomponist Karsten Brustad.

”hryn” er gammelnorsk og betyr strømmende, klingende. Stykket “hryn” skrives for fløyte-elever og en lærer, med et åpent modulært partitur slik at antallet elever ikke er låst til et bestemt antall. Fokuset i stykket vil være moderne spilleteknikker for fløyte, men brukt på en slik måte at barn og ungdom uten kjennskap til dette fra før kan tilegne seg teknikkene og benytte de i dette stykket. Ønsket er at elevene skal få en utvidet kjennskap til instrumentets mere moderne klanglige muligheter innen for det som er teknisk mulig for utøvere som ikke har holdt på så lenge. Gjennom også å fokusere på klangflater og at de unge utøverene gjør enkle bevegelser knyttet opp mot ulike nyere klanglige nyanser vil disse mindre kjente måter å spille på instrumentet kunne gjøres mere organisk og forståelig for de unge utøverene.

Stykket vil altså fokusere på nye teknikker som de unge enkelt kan mestre og å jobbe med klangflater og bevegelse som kan være med på å gjøre et mindre kjent musikalsk uttrykk mere tilgjengelig.

Medvirkende:
Fløyter: Maiken Mathisen Schau og Christine Møklegaard
Fløyteelever ved kulturskolen i Fredrikstad
Klaver: Trond Schau

Program:
Karsten Brustad: «hryn» (2016 - urframføring)
Lasse Thoresen: Sea of Names (2012)
Wil Offermans : «Luna Y Sierra» (2009)
Ian Clark : «Orange Dawn» (1992)