Back to All Events

Wild Man Riddim - Café Magenta

Wild Man Riddim er et ska/reggae/afrobeat/jazz-instrumentalband bestående av skaveteraner fra band som The Phantoms, No Torso, Frank Znort Quartet, Bernard Briis Band og Fence. Opprinnelig ble ensemblet satt sammen for å underholde på The Villa i Oslo én gang i måneden, men snart dukket flere henvendelser opp. Bandet ble fast inventar på Horten Roots & Reggae Festival og hadde med seg gjester som Kasimba og Essa Cham. 

På øvinger dukket stadig nye låter opp, og i 2013 entret de Silvertone Studio i Fredrikstad for å spille inn sin første plate. Innspillingen ble gjort live og det hele endte med en nispors plate utgitt på den norske undergrunnslabelen Marsmelons. Bunzy D og Essa Cham la ned vokal på to av låtene og Kjell Fosstvedt bidro på perkusjon. Etter utgivelsen har bandet holdt koken med spillejobber rundt om i Oslo og omegn, blant annet Herr Nilsen til stor suksess. 

Bandet spiller en salig blanding av ska, reggae, afrobeat og jazz som det skal godt gjøres å bare tromme fingre til på bardisken. Med masse energi, pussige innfall og standhaftig groove har Wild Man Riddim gjentatte ganger lokket den mest sedate konsertgjenger ut på dansegulvet. 

I disse dager jobbes det med materiale til album nummer to som skal spilles inn på nyåret. 


Martin Brostigen, gitar
Martin Caspersen, orgel
Brage Rognlien, trombone
Petter Marius Gundersen, trompet
Morten Midre, bass
Atom Jr., trommer