Back to All Events

Ingen murer er for høye - Litteraturhuset Fredrikstad

mandag 28. november 2016
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Kirkens Bymisjon og Litteraturhuset Fredrikstad

Trond Henriksen har vært inn og ut av fengsel siden han var 14 år. Han møtte tidlig på Fengselsdirektøren i Halden fengsel, Are Høidal. De to har fulgt hverandre, på hver sin side av loven, i over 30 år.

Som gutt fant Trond seg bedre til rette i gjengen på trappa til Østbanen enn i klasserommet. Gjengen gjorde det til en spesialitet å rappe biler og kjøre fra politiet, lenge før de var gamle nok til å ta lappen. Første gang Trond ble arrestert hadde han ikke engang nådd den kriminelle lavalder på 14 år. Etter hvert kom han til å gå ut og inn av fengsel, og fikk et minneverdig opphold på Bastøy. Etter flere oppsiktsvekkende ran og en dramatisk episode som involverte kidnapping av en politimann ble Trond utropt til ”Norges farligste” kriminelle i 1991.

Trond Henriksen forteller om sitt liv med dop, kriminalitet og lange dommer. Om hvordan han fant veien tilbake til samfunnet, og om å reise seg igjen og igjen. Direktør i Halden fengsel Are Høidal deltar i samtalen som ledes av Lasse Imrik fra Kirkens Bymisjon.