Back to All Events

Jul i Gamlebyen, Fredrikstad - Gamlebyen - Fredrikstad festning

Julen er spesielt vakker i Gamlebyen i Fredrikstad - det finnes ikke noe vakrere og mer stemningsfullt sted i førjulstiden. Med sin sjarm og vakre gater gir den en unik ramme for den gode, gammeldagse julestemningen.

I historiske omgivelser, opplyst av ekte julegelendere i byens gater kan du oppleve gamledags julestemning med markedsboder på Bastion5, frimarked på torvet og innendørs i Tøihuset. På PLUS skolen selger elevene sine egne arbeider i elevbutikken. Besøk også skolens utstilling om brukskunstsenteret Plus sin unike historie. Julemarkedet består av tre sammensatte markedsplasser, i tillegg til at PLUS-skolen har sitt eget marked på skolen. 

Dette er stedet hvor rimfrosten pryder vindusglasset lenge før snøen har falt, hvor julegrana er like høy som den du ser på Universitetsplassen og hvor Skomakergata har hentet sin inspirasjon. Her vil du finne julegaver med det lille ekstra, som du ikke finner andre steder. Det blir salg av husflid, kunst, smykker, håndverk, julepynt og mye mer. Trenger du et liten pust i bakken, vil byens serveringssteder stå klare med varme og god mat.

I ekte Anno-ånd vil det være mulig å bli fullverdig borger av Fredrikstad! På markedsdagene vil det I Gamlebyen bli mulig å lære seg håndverk, og få ”bestått” av håndverksmesteren. Klarer du å gjennomføre tre håndverk inviteres du til storslagen borgerfest i jubileumsåret 2017, da Fredrikstad fyller 450 år.

Det blir et variert program med aktiviteter og underholdning alle helgene.

Julegateåpning og tenning av juletreet på Kongens Torg søndag 27. november kl. 16:00. Da blir det julestemning fra scenen og julegodt til barna.

Julemarked på Bastion 5 og Tøihuset
Lørdag 26.november 10:00 - 16:00
Søndag 27.november 12:00 – 16:00
Lørdag 3.desember 10:00 - 16:00
Søndag 4. desember 12:00 – 16:00
Lørdag 10.desember 10:00 - 16:00
Søndag 11. desember 12:00 – 16:00
Lørdag 17.desember 10:00 - 16:00
Søndag 18. desember 12:00 – 16:00

Julemarked på Kongens Torv
Lørdag 26.november
Søndag 27.november
Lørdag 3.desember
Søndag 4. desember

Plus-skolens julemarked - et glitrende Julemarked i Gamlebyen
Alle helger i perioden - klokkeslett kommer.

Ikke så langt fra Gamlebyen arrangeres Hydrogenfabrikkens julemarked lørdag 10.desember og søndag 11. desember - et julemarked med fokus på kunst og design.