Back to All Events

Riksteatret: Min kamp - Blå Grotte

«Eksellent teater som til tider overgår romanen» NRK

Min kamp er tiårets litterære sensasjon. Med den tok Karl Ove Knausgård et stort, boklesende publikum med storm, også langt utenfor Norges grenser. Romanserien handler om hans eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet. Hans kamp blir vår kamp.

Nå er historien gjenskapt for scenen, i en svært vellykket bearbeidelse av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Min kamp ble uroppført på Stockholm Stadsteater i 2015 til jublende kritikker, ekstraforestillinger og overføring på svensk TV. Seksbinds-romanen på 3622 sider har blitt til to og en halv times kritikerrost teater.

 

– Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Til gjenkjennelse for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg. Nå setter han opp teaterversjonen av Min kamp i Norge med norske skuespillere på scenen.

 

Norgespremieren blir en samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater. 

På scenen 

Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg m.fl. (blir kunngjort senere).

Kunsterisk team

Dramatisering og regi Ole Anders Tandberg. Kostymedesign og scenografi Erlend Birkeland. Lysdesign Ellen Ruge. Musikk Joel Sahlin.

Produsert av Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

 

Blå Grotte i samarbeid med Riksteatret