Back to All Events

En fremmed ved mitt bord – familiefortelling - Litteraturhuset Fredrikstad

mandag 31. oktober 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Hvor begynner fars historie? Hvor begynner min? Da Ivo de Figueiredo i en alder av 45 år stilte seg disse spørsmålene, åpnet han døren til en familiehistorie som spenner over fire kontinenter, fem århundrer og to imperiers vekst og fall. Farens familie emigrerte fra den portugisiske kolonien Goa på vestkysten av India til britisk Øst-Afrika. Da koloniveldet brøt sammen, begynte en fortvilet kamp for å komme seg vestover. Én kom bort fra de andre og endte i Bamble, ved kysten av Telemark i Norge.

Dette er fortellingen om en slekt som ble skapt av de europeiske imperiene, og som betalte prisen for deres fall. Mer enn noe handler det om en sønn som leter etter fars historie, og som ender med å omskrive sin egen.

Møt Ivo de Figueiredo i samtale med Anette Torjussen.