Back to All Events

STADNAMN I ØSTFOLD - Litteraturhuset Fredrikstad

Torsdag 27. oktober 2016
Klokken : 21:00 - 22:00

Pris: 50
Sal: Joker
Arrangør: Østfold Mållag og Noregs Mållag

Det ser ut til å bli den store stadnamnkvelden på Litteraturhuset! Etter at Lars Ole Klavestad har presentert den nye boka si om stadnamn i Fredrikstad, kjem Tom Schmidt til festivalens siste «Målbar» og snakkar om storverket Bustadnavn i Østfold på 14 bind.

Saman med Margit Harsson fekk Schmidt Østfoldmålprisen

Nynorsken har ikkje alltid hatt det så lett i Fredrikstad, men nå er haldningane i ferd med å snu.

 25.–27. oktober arrangerer Østfold Mållag og Noregs Mållag nynorskfestival i Plankeby’n under overskrifta «Hællæ nynorsk». Det blir arrangement på Frederik II vgs., på Fredrikstad kino, på Fredrikstad Bibliotek – og sjølvsagt på Litteraturhuset Fredrikstad. Primus motorar for festivalen er Magne Aasbrenn, leiar i Noregs Mållag, og bystyremedlem Njål Benkestoch Kjølholdt Gustavsen.