Back to All Events

Numa Edema – konsert - Litteraturhuset Fredrikstad

lørdag 19. november 2016
Klokken : 20:00 - 21:30

Pris: 200
Sal: Thygesen
Arrangør: Artistpartner

 

Den norske artisten Numa Edema gikk med sin debutsingel Delta Man rett inn på A-listen hos NRK P1. Tidligere i år slapp han sitt første album The Hourglass, som han lanserte med opptreden og intervju hos NRK Lindmo. I oktober legger Numa ut på sin aller første norgesturne og besøker i løpet av høsten nærmere 20 byer i hele landet. I forkant av turnéstart slippes den nye EP’en Atlantis og 22. oktober opptrer Numa på NRK TV-Aksjonen.

Mange har latt seg imponere av Numa Edema siden han ble presentert i 2015. Den Oslo-baserte artisten ble raskt tatt inn i varmen hos publikum, og han ble intervjuet av en rekke medier og radiostasjoner. Senere ble han booket til å holde privat konsert for vinnerne av Nobel Peace Prize, og han spilte også under den direktesendte medaljeseremonien under Ski VM på Universitetsplassen foran 30.000 publikummere. Numas debutsingel Delta Man ble også utgitt i en remixet versjon gjort av Trond Bersu i det populære bandet Highasakite.

For tiden er Numa aktuell med singelen Not Long Ago, også denne i fast rotasjon hos bl.a NRK P1. Singelen er den første fra hans kommende EP og viser en bunnsolid artist med et imponerende talent og en evne til å skrive meningsfulle tekster. Tittelsporet Atlantis er for eksempel en låt som omhandler den pågående flyktningkrisen;

«Låten handler om hvordan flyktningene blir omtalt som én masse. Det nevnes ikke at dette er individer med navn, håp, sorger, kjærlighet, liv og en historie. Atlantis sank i Middelhavet sies det, en sunket øy full av uerstattelige skatter. Jeg sammenligner dette med de som er forsvunnet på sjøen på ferden mot Europa. Derfor synger jeg navnet til de ‘navnløse’, Atlantis…» sier Numa.

Den 27. oktober starter Numa Edema sin Norgesturné i Oslo Konserthus og legger deretter ut på veien. Publikum kan forvente en artist som oser av musikalsk overskudd, sterke låter og et samspilt band som skaper magisk stemning.