Back to All Events

Razika på Månen - Gamlebyen Kulturhus

Razika – 10 år med ska, pop og politikk 

Razika er ikke så gamle, men likevel føles det som om de har vært her for alltid. De fire jentene fra Møhlenpris var bare 15 år da de begynte å spille sammen, og siden har de holdt sammen og har produsert plater av svært høy kvalitet og evne til fornyelse og utvikling. Razika består av Marie Amdam (vokal og gitar), Marie Moe (bass), Maria Råkil (gitar og vokal) og Embla Karidotter (trommer), alle født i 1991 og er alle fra Møhlenpris, Bergen. De har kjent hverandre siden første klasse og vennskapet er ikke bare sterkt i praksis, men også en svært viktig ingrediens av Razikas tekstunivers. Helt siden debuten Program 91 har vennskap, ungdommelig overmot, fyring, knuste hjerter, og kjærlighet vært viktige bestanddeler for Razika, som er kjent for sine overraskende rim og kreative vendinger. Ofte i kombinasjon med et voldsomt allsangpotensial, fengende melodier og de har ofte en passende dissonans mellom de mørkere tekstene og det lystige musikalske uttrykket.