Back to All Events

GREVEN AV MONTE CRISTO – FORTALT FOR BARN - Litteraturhuset Fredrikstad

Vi har skrevet om Alexandre Dumas’ roman Greven av Monte Cristo så historien også passer for unge mennesker. Dette er en muntlig fremføring av en av de store klassikerne. I romanen som ble utgitt i 1844, møter vi Edmond Dantès, som blir dømt til fengsel på livstid – selv om han er uskyldig. Men Edmond – greven av Monte Cristo – slår seg ikke til ro på fangeøya. Han planlegger flukt … og hevn …

Store for små er klassikere fra litteraturen som blir gjenfortalt for barn.

Handlingen starter i det Napoleon vender tilbake fra Elba i 1815, noe som utløser en rekke politiske intriger. Disse blir den unge og nyforlovede sjøkapteinen Edmond Dantes ufrivillig innblandet i. Han blir offer for en sammensvergelse og settes i det beryktede fengselet på øya Château d’If. Bli med på en fengslende fortellerstund!

Passer for alle mellom syv og 100 år.

Store for små er et pilotprosjekt vi gjennomfører takket være svært god støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.