Back to All Events

HARD.LAND - Litteraturhuset i Fredrikstad

De tidligere "industribyene" i USA har det siste tiåret fått en forverret situasjon med sosial nød og stor arbeidsledighet.  Foto: © Marie Kanger Born / Shutterstock.com

De tidligere "industribyene" i USA har det siste tiåret fått en forverret situasjon med sosial nød og stor arbeidsledighet. Foto: © Marie Kanger Born / Shutterstock.com

Tirsdag 11. oktober 2016
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Lønningene har stagnert, forskjellene øker, og millioner av godt betalte arbeidsplasser er borte i denne delen av USA. Den amerikanske arbeidermiddelklassen – de som bygde Amerika – ligger tilbake i ruinene av industrien som forsvant.

Chicago

Chicago

Det er skitnere enn noen gang. Hillary Clinton er midt i et brutalt oppgjør med Donald Trump i presidentvalgkampen. Slaget står om de desillusjonerte, sinte og hvite middelklassevelgerne i de gamle industristatene, det såkalte rustbeltet.

Den som vinner disse, blir USAs 45. president.

Hvor er de i dag? Og hva skjedde med den amerikanske drømmen?

Detroit

Detroit

I til sammen åtte uker har den internasjonalt prisvinnende VG-fotografen Espen Rasmussen og tidligere USA-korrespondent Roy Freddy Andersen reist gjennom The Rust Belt, til gamle industribyer og til landsbyer. I multimediaforedraget Hard.Land, gjennom unike bilder og videofortellinger, kan du være med på den nær 3000 kilometer lange USA-reisen til byer som Chicago, Gary, Detroit, Youngstown, Beckley, Williamsport og New York.