Back to All Events

Anno på NRK TV - kl.19.55 - TV-serien som er spilt inn på Isegran i Fredrikstad

FOTO: NRK

FOTO: NRK

Episodebeskrivelse episode 9

Forrige ukes svenn skal ta sitt mesterstykke i pottemakerlauget og er bekymret for at de andre er utmattet etter den harde jobbingen med skomakerfaget. Lederstrategien blir "frihet under ansvar". (8:30) Onsdag 13. januar kl. 19.45 Temperaturen og frustrasjonen stiger, og det er uvisst om mesterstykket vil godkjennes. Når Oldermannen kommer for å kåre ny svenn, gjør han noe helt uventet. Det er igjen klart for valg av 1.duellant. (9:30) Fredag 15. januar kl. 19.55 Deltakerne holder pusten når ovnene åpnes, i håp om at nok keramikk har overlevd brenningen. I turneringen testes både logikk og utholdenhet, når deltakerne skal snekre en trillebår på kortest mulig tid. Det er to kampklare duellanter som møtes, i et oppgjør som avgjøres med knappest mulig margin.

OM ANNO

Anno er en konkurransedrevet realityserie der deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for nesten 300 år siden. Livet er lagt til Isegran rett ved Glommas bredd i Fredrikstad, med den moderne byen rett utenfor. Der skal deltakerne leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter og leve som sine forfedre. De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen og bli byens beste borger. Gjennom 30 episoder må deltakerne kjempe for sin plass i Anno gjennom utfordrende turneringer og dueller - og hver uke må en deltaker reise hjem.