FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - BYJUBILEET - LES HER
Sep
17
to Sep 2

FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - BYJUBILEET - LES HER

FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - LES HER:

Booking.com

Byjubileet Fredrikstad 450 år

  

Organisering av Fredrikstad 450 år

Bystyret nedsatt en egen jubileumskomité med 17 representanter fra kultur og samfunnsliv. Målet ved å gjøre dette har vært å sikre både involvering, et ytre blikk på prosjektet og at det vil fungere som et utadrettet byprosjekt. Komiteen er styringsgruppe for prosjektet og hadde sitt først møte 4. mai 2015. Prosjektadministrasjonen er lagt til Kulturetaten i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling (KMB). Prosjektadministrasjonen vil ha det helhetlige, operative ansvaret for planlegging og gjennomføring av kommunens engasjement i jubileet. Kulturnatt Fredrikstad er et delprosjekt i Byjubileet.

 

Fredrikstad 450 år – visjon, verdier og målgrupper

Visjon - Grenseløst og Berikende

Jubileets visjon er Grenseløst og Berikende. Grenseløst viser til at jubileet skal inkludere og inspirere alle, deltakere, arrangører, samarbeidspartnere eller publikum. I Grenseløst  er også en påminnelse om å tenke ut over etablerte «grenser». Berikende er valgt med tanke på at jubileet skal strebe etter å skape opplevelser og kunnskap med varig verdi. Byjubileet skal gjøre oss rike på opplevelser, gi oss nye bekjentskaper og øke kunnskapen om egen by og eget samfunn. Visjonen gjenspeiles blant annet i logooppsettet some er en del av den visuelle profilen. Les mer om vår visuelle profil til høyre. 

Verdier - engasjert, inkluderende og fremtidsrettet

Gjennom engasjement inspireres man, derfor er engasjert en viktig verdi som jubileet skal ivareta. Gjennom å være inkluderende ønsker Fredrikstad 450 år å ta vare på mangfoldet i byen vår. Byens historie er viktig og skal være grunnfundamentet for byjubileet, likevel ønksker Fredrikstad 450 år å se fremover. Fredrikstad en god by å bo i, med rik historie, som er i stadig vekst og utvikling. Med dette som bakgrunn skal jubileet ha et moderne og fremtidsrettet perspektiv.

Byjubileets hovedmål:

Fredrikstad 450 år skal fylle byen med liv og fargelegge byen.
Fredrikstad 450 år skal bidra til å gi innbyggerne stolthet og tilhørighet gjennom å inkludere og inspirere.
Fredrikstad 450 år skal være en milepæl for prosjekter som har et potensiale til å skape varige verdier.
Fredrikstad 450 år skal bidra til at innbyggerne får økt fremtidstro.

Målgrupper

Hele byens befolkning skal involveres i og bli inspirert av vårt kommende byjubileum. En ekstra innsats legges mot unge voksne, det flerkulturelle Fredrikstad og de i befolkningen som faller utenfor felleskapet.

 

Aktiviteter

Fredrikstads 450 års jubileum vil bli en feiring der byen og byens innbyggere er med, som medarrangører, deltakere, publikum og gjester. I tillegg inviterer vi noen nasjonale og internasjonale aktører med på laget. Den offisielle hovedmarkeringen i jubileumsåret er «Frederikfesten» fra 07.-17. september.

FREDERIKFESTEN 2017

Frederikfesten er en utvidet utgave av Frederiks dag, som har blitt feiret i mange år allerede. I 2015 og 2016 har Frederikfesten varighet over en hel helg. I 2017 blir Frederikfesten ytterligere utvidet til å vare fra 7.-17. september. I samarbeid med Scenekunst Østfold har vi invitert de anerkjente nysirkusaktørene Cirkus Cirkör med den tankevekkende og spektakulære forestillingen «Limits» på Blå Grotte. Suksessen Kulturnatt, der alle byens kulturaktører vil prege bybildet gjennom en hel kveld og natt, vil igjen arrangeres. Det vil i tillegg være historisk marsj fra Sarpsborg til Fredrikstad, som Tambourafdelingen af 1704 står for, «Handelens dag i Fredrikstad - 450 års erfaring» i regi av Fredrikstad Næringsforening, konserter med Det Norske Blåseensemblet og festgudstjeneste i Fredrikstad domkirke i samarbeid med Reformasjonsjubileet. Dette er bare noen av aktivistene som skjer i vår offisielle hovedmarkering, mer informasjon om feiringen kommer.

Frederikfesten er bare en del av byens jubileumsfeiring, den vil nemlig foregå gjennom hele 2017.

Jubileumsåret starter med åpningsseremonien «Fredrikstad på isen» på Fredrikstad stadion 20. januar i samarbeid med Fredrikstad Winter Classic. Etter åpningsseremonien vil det bli 9 dagers skøytefest i regi av Stjernen Hockey og Fredrikstad kommune.

I april er det duket for ungdomsfestivalen Ufestival i regi av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Kulturetaten i Fredrikstad kommune. Ufestival inneholder blant annet fylkesmønstring i ungdommens kulturmønstring, konserter, aktiviteter og mye mer. Alt for ungdommer fra hele Østfold. 

17.mai feirer vi landet vårt, men vi skal også feire byen vår i anledning jubileet.

 

View Event →
Kino - Her er dagens program fra Fredrikstad Kino
Sep
17
to Sep 13

Kino - Her er dagens program fra Fredrikstad Kino

Fredrikstad Kino

Fredrikstad Kino - dagens kinoprogram 

Write here...

View Event →
Utstillinger - Østfold Kunstsenter
Sep
17
to Nov 14

Utstillinger - Østfold Kunstsenter

Åpningstider: Alle dager 12 -17. man. og tir. stengt. 
Galleriet er stengt i jule- og påskeferie


Utstillinger på Østfold kunstsenter

Hver søndag kl. 14.00 er det Kunstintro til utstillingene med en av våre formidlere.
Gratis omvisning som passer alle aldersgrupper.

Vi tar for tiden ikke imot utstillingssøknader.
Plantegning ØKS

> Aktuelle utstillinger
> Kommende utstillinger
> Tidligere utstillinger
> Kaféutstillinger

Aktuelle utstilling

Kommende utstilling

29. oktober - 18. desember 2016
Jan Erik Beck: Suture (skulptur/installasjon) www.janerikbeck.no
Marit Lyckander: Relieff av skulptur (skulptur/relieff) www.maritlyckander.no
Linda Spaun HauglieJeg vever (tekstil)

Jan Erik Beck: Les Fleurs du Mal

Jan Erik Beck: Les Fleurs du Mal

Marit Lyckander

Marit Lyckander

Linda Spaun Hauglie: På grensen

Linda Spaun Hauglie: På grensen


Østfold kunstsenter arrangerer – SKOP Østfold kunstfestival 17. september –16. oktober 2016.

Festivalens storsatsning er Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling KUNSTHÅNDVERK 2016 som vises på Østfold Kunstsenter og Hydrogenfabrikken i Fredrikstad 17. september til 16. oktober 2016.

– SKOP 2016 vil presentere kunsthåndverk og samtidskunst i et bredt spekter. Foreløpig program inneholder utstillinger i kunstgallerier i Østfold, åpne atelierer- og kunstnerverksteder i Østfold, kunststi, foredrag, workshops, kunstsafari, samarbeid med Østfold bildende kunstnere (ØBK), Norske Kunsthåndverkere Sørøstnorge, Akademi for scenekunst: www.hiof.no/nta, Strikkefestivalen, Plus-skolen Fredrikstad, Studiespes. Formgiving - KDA - Glemmen vgs og Visit Fredrikstad Hvaler.

Arr: ØKS i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og Hydrogenfabrikken

– SKOP 2016 støttes av Fredrikstad kommune og Østfold fylkeskommune

Booking.com
 
View Event →
Sep
17
to Sep 20

Cirkus Cirkör - Limits - Blå Grotte

Dørene åpner 1 time før

Blå Grotte torsdag 14 september, lørdag 16 september og søndag 17 september.

 

Trailer: https://vimeo.com/170165335

 

Svenske nysirkusstjerner tøyer grenser. Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. I denne forestillingen kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

 

Da «Limits» hadde urpremiere i 2016, var avisa Expressen blant dem som lot seg begeistre:

- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).

 

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret.  Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til andre akrobater.

- Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala ... alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet ... - Saara Ahola.

 

Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold:

- I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter.  - Saara.

 

På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.

 

Saara Ahola akrobatikk og luftakrobatikk

Anton Graaf akrobatikk og springbrett

Einar Kling-Odencrants akrobatikk og springbrett

Sarah Lett - Akrobatik och roue cyr

Peter Åberg akrobatikk og sjonglering

Samuel Andersson/Thea Åslund musikere

Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari fortellerstemmer

Tilde Björfors regi og idé

Foto: Mattias Edwall / Mats Bäcker

 

Fredrikstad blir 450 år 12. september 2017. Byen oppsto som følge av at Sarpsborg ble brent ned av svenskene, og byen ble flyttet til Glommas utløp. Tilflytting er hele grunnen til at byen oppsto i utgangspunktet, og har også vært viktig opp igjennom historien, enten det har vært på grunn av arbeidskraft når industrien var på sitt sterkeste eller fordi man som barnefamilie ser fordelene ved å bo i Fredrikstad i stedet for Oslo. Noen kommer også hit fordi de er på flykt, og drømmer om et bedre liv enn det de forlot. Nettopp derfor er forestillingen «Limits» en aktuell forestilling for byens jubileum og for dagens samfunn. Forestillingen er en del av byens offisielle hovedmarkering Frederikfesten 7.-17. september.

 

Arrangør: Fredrikstad 450 i samarbeid med Blå Grotte, Bærum Kulturhus, Østfold kulturutvikling

 

View Event →
UTELIVSPROGRAM: Kjære kjæreste! Vil du være med meg ut på byen i kveld?
Sep
17
to Jul 13

UTELIVSPROGRAM: Kjære kjæreste! Vil du være med meg ut på byen i kveld?

Booking.com
View Event →
Fredrikstad seniordans - Friskis og Svettis
Sep
18
to Nov 4

Fredrikstad seniordans - Friskis og Svettis


Fredrikstad seniordans har danseundervisning i Friskis og Svettis lokaler, Mossevn.3, Fredrikstad. Vi danser hver mandag frem til jul kl.11.00-14.00 (nybegynnere kl.09.30).

Vi danser tradisjonelle danser inklusive salsa og linedans i et hyggelig miljø med flinke instruktører. For mer info kontakt: Solveig Marthinsen på tlf.41331553. Seniordans er morsomt og sunt for kropp og sjel. Hjertelig velkommen.
 

View Event →
Sep
20
7:00pm 7:00pm

GABRIEL FLIFLET & RICHARD BURGESS - Litteraturhuset Fredrikstad

Verdensbergenseren, musikeren og komponisten Gabriel Fliflet slår seg sammen med Trad Session-generalen Richard Burgess i et eklektisk, for ikke å si eksentrisk, viseprogram på flere språk der hovedparolen er Fremad – i alle retninger!

Verdensmusikeren og komponisten Gabriel Fliflet er nærmest blitt en institusjon i hjembyen Bergen, i tillegg til å være én av landets mest respekterte folkemusikere (kåret til Årets Folkemusiker i 2011). Han er kjent for sitt lange samarbeid med trommeslageren Ole Hamre, samt for sine mange soloprosjekter, bl.a. Elvemot, Åresong(med dikt av Jon Fosse) og Rose (med nykomponert musikk til Robert Burns tekster i norsk gjendiktning av Johannes Gjerdåker). Under fjorårets Festspill i Bergen fremførte han Sanger fra byen, 14 nye sanger om Bergen av kjente forfattere, tonesatt av Fliflet.

Folkemusikeren og Trad Session-generalen Richard Burgess har skapt seg en egen nisje i Fredrikstads musikkliv som leverandør av folkelig tradisjonsmusikk, både alene og i grupper som Doggerland, Five Men in a Boat og Foghorn. Han er også skribent og hyppig brukt som kåsør.

Det er duket for et program med viser som spenner fra Englands hvite klipper til Bergens stadig solstenkte fjell, fra italiensk patos til karibisk dødsforakt. Her synges det på mange språk, her er avsporingene mange og lange, her er det både vemod og gapskratt.

View Event →
Sep
20
7:00pm 7:00pm

HVORDAN OVERVINNE ANGSTEN? - Litteraturhuset Fredrikstad

Allerede som barn drømte Steffen Dahl om å bli polfarer. Etter å ha jobbet 18 år som konsulent og leder, bestemte han seg for å gjøre alvor av drømmen. Han sa opp jobben, pakket sekken og begynte reisen. Han gikk alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store. Men den vanskeligste reisen begynte først etter hjemkomsten. Plutselig ble frykten for å gå på butikken større enn frykten for å møte isbjørn i 30 minusgrader. Flere år med angst og depresjoner fulgte.

Nå har polfarer og foredragsholder Steffen Dahl lært seg hvordan hverdagen kan takles. Hvordan han klarte det vil han dele med alle i foredraget Tankemester.

View Event →
Sep
21
12:00pm12:00pm

Musikkbrunch Fredrikstad-Da rocken kom til Norge 3 - Blå Grotte

Dørene åpner kl 11.00

Nytt gjensyn med Tom Mathisen, Dag Solheim, Bjørn Halstensen og lokale gjesteartister som gir deg musikk og historier fra popu¬lærkulturen. Del 3 vil handle om 1970-tallet så ta på slengbuk¬sen, platåskoa og rock med oss i en time på Grotta.

 

Billetten inkluderer servering etter forestillingen.

View Event →
Sep
21
7:00pm 7:00pm

FOLKET, DET ER MEG. EN REISE I DET HØYREPOPULISTISKE EUROPA - Litteraturhuset Fredrikstad

2017 var året da høyrepopulismen seiret i land etter land. Inspirert av Brexit-sjokket i Storbritannia og Donald Trumps seier i USA-valget, samlet Europas høyrepopulister seg i Koblenz i Tyskland. Her var selvsikre og intense Marine Le Pen. Her talte den kompromissløse nederlandske politikeren Geert Wilders smilende i sin designerdress. På scenen sto strikte Frauke Petry fra Tyskland og den folkelige norditalieneren Matteo Salvini.

Disse partilederne representerer Europas fremtid – mener de selv – for de leder an i kampen mot EU, mot innvandring og for en ny patriotisme.

Forfatter, journalist og idehistoriker Simen Ekern har reist gjennom Europa og møtt partiledere, ideologer og velgere for å fortelle om noen av vår tids mest omdiskuterte politiske bevegelser.

View Event →
Se hva som skjer på kulturhusene i dag
Sep
22
to Aug 26

Se hva som skjer på kulturhusene i dag

Booking.com
View Event →
Sep
22
7:30pm 7:30pm

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe - Nøisom Gård

ID 20 års| Dørene åpner kl 19.00| Forestillingen starter kl 19.30 | Varer ca 2,5 timer inkl pause

Skulle det dukke opp flere lik er en ellevill farse/kriminalkomedie. stykket er kjent bl. a. gjennom NRK og Nasjonalteatret.

Nøisomteatret setter opp denne som årets forestilling.

Forestillingen er i 3 akter a ca 40 min med pause mellom hver akt.

 

View Event →
Frimarked i Gamlebyen i Gamlebyen Fredrikstad - Hver lørdag hele året!
Sep
23
to May 26

Frimarked i Gamlebyen i Gamlebyen Fredrikstad - Hver lørdag hele året!

På lørdager kan man handle på markedet på det koselige torvet, og i sommermånedene juni, juli og august er det også frimarked på søndager. Gamlebyfergen kjører mellom Cicignon i Fredrikstad sentrum og Gamlebyen, og det er gratis å benytte fergene. Overfarten tar ca ett minutt hver vei.

Booking.com

 
View Event →
Hællæ verden: film fra Italia! - Fredrikstad bibliotek
Sep
23
11:00am11:00am

Hællæ verden: film fra Italia! - Fredrikstad bibliotek

Italia-2861-(1).jpg

Vi viser film fra Italia fra morgen til kveld! Velkommen til en spennende minifestival i bibliotekets aula. 

Program:
11:00: Landsbyen på toppen av fjellet (2010) - regi M. Frammartino 2010. Vi starter festivalen med en estetisk perle. Aldersgrense 7 år, egner seg best for voksne. https://www.youtube.com/watch?v=RGH9ObKkkjA

13:00: Familiefilm: Vi viser tegnefilm basert på den gamle italienske barneboken om tredukken Pinocchio. Tillatt for alle. Gratis kaffe til de voksne og popcorn til barna, så langt lageret rekker!

italia-474.jpg15:00: Filmforedrag: Italias filmhistorie. Foredrag ved filmviter Pål Vikesland.

16:00: Publikumsfavoritten: Denne vet vi at mange av dere vil se! Filmen er en hyllest til kinoen som møtested og vi håper aulaen vil bli et like magisk møtested denne dagen. Aldersgrense 6 år, egner seg best for voksne. 

19:00: Klassikeren: Vi viser et av hovedverkene i filmhistorien, regissert av en av Italias fremste regissører gjennom tidene. Filmen handler om regissøren Anselmi som opplever alle kunstneres mareritt - han går tom for idéer. Dette er en film om selve filmkunstens vesen. Aldersgrense 15 år.

22:00: Grøsser: En ung danser ankommer et prestisjefylt ballettakademi. Så skjer grufulle ting og marerittet begynner. Aldersgrense 18 år. 

Italia-4610.jpg


Vi har dessverre ikke lov til å gå ut med alle titlene på nett av juridiske årsaker, men vi håper teksten ovenfor vekker nysgjerrighet. Vi garanterer at vi har noe for enhver smak. Fullstendig program finner du på biblioteket.

italia-19314.jpgGratis inngang. 

Det vil bli salg av snacks, sjokolade, kaffe, te og brus i foajeen. Deler av dagen vil The Cure Food Truck stå parkert utenfor biblioteket slik at man kan få kjøpt seg en matbit mellom filmene.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Den lille nøttefabrikken.

View Event →
Sep
23
to Jul 24

Jazz - Hver lørdag! Gratis adgang - Havnelageret i Fredrikstad

Fredrikstad Blues & Jazzklubb har sine faste lørdagskonserter på Havnelageret.

Jazz Havnelageret Gastropub


 
View Event →
Sep
23
7:30pm 7:30pm

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe - Nøisom Gård

ID 20 års| Dørene åpner kl 19.00| Forestillingen starter kl 19.30 | Varer ca 2,5 timer inkl pause

Skulle det dukke opp flere lik er en ellevill farse/kriminalkomedie. stykket er kjent bl. a. gjennom NRK og Nasjonalteatret.

Nøisomteatret setter opp denne som årets forestilling.

Forestillingen er i 3 akter a ca 40 min med pause mellom hver akt.

 

View Event →
Sep
23
8:00pm 8:00pm

HAWK Reunion Party -23.sept. - Fredrikstad

ID 20 år| Dørene åpner kl 20.00 | Varer til02.30

Lørdag 23. September arrangeres HAWK Reunion Party. Arrangementet blir delt inn i to avdelinger og ALT er inkludert i en og samme billett.

Det blir Karaoke med DJ Alimo (som i gamledager), samt to av HAWKs gamle DJ travere spiller opp til dans og fest med den beste musikken fra 70 vs 80-tallet med DJ Kokken Tor og 90s vs Millenium med DJ SamSam.

Så hold av datoen, saml sammen den gamle gjengen du vanket med på HAWK, og forhåndskjøp billett hos Fredrikstad Kino så sparer du Kr. 100,- på inngang.

 

KJØP AV VIP-BORD BILLETTER

Dersom dere synes det er digg å ha deres eget bord, reservert kun for dere gjennom hele kvelden! Ja da bør dere sikre dere et VIP-Bord.

Billettprisen er helt lik ordinær billett - VIP- Bord billetter kjøpes også hos Fredrikstad Kino - Minimum 10 personer - Bordet reserveres på den som er registrert som bestiller/kjøper.

Alle VIP Bord vil få gratis snacks fra KiMs.

View Event →
Sep
25
7:00pm 7:00pm

KJØNNSMAKT OG POLITIKK: VERDIEN AV KVINNERS DELTAGELSE - Litteraturhuset Fredrikstad

Det er to uker siden stortingsvalget. Hva er status for kvinner i norsk politikk spesielt, og kvinner i politikken mer generelt, for eksempel i Midtøsten? En medieviter i 30-årene, en statsviter i 50-årene, og en historiker på 70 år deler sin kunnskap om hvorfor og hvordan kvinner i politikken gjør en forskjell.

Kvinners indirekte makt på 1950-tallet

Med historiker Elisabeth Lønnå

Kvinnesak i 1950-årene? Folk tror den ikke eksisterte, men det ble faktisk gjort en hel del! Kvinner hadde bare indirekte makt, men var dyktige lobbyister med å fremme kvinners sak i det offentlige rom.

Motvillige feminister: mannlige islamister og kvinnemakt

Med statsviter Rania Maktabi

Hvorfor og hvordan ble mannlige islamister motvillige feminister i møte med kvinners tilstedeværelse i parlamentet? Islamister i Kuwait stemte mot kvinners stemmerett før 2005. Etter at kvinner likevel fikk stemmerett med knapp margin i mai 2005, endret disse mennene politisk strategi. Islamistene fremmet kvinnevennlige forslag, især i perioden da fire kvinnelige parlamentarikere ble valgt inn mellom 2009 – 2011. I løpet av disse to årene fremmet islamistene dobbelt så mange forslag som omhandlet kvinner enn de gjorde før kvinnene ble valgt inn. En stor andel av disse forslagene var til støtte for kvinners rettigheter. Hvorfor endret de mannlige politikerne strategi?

Hvorfor går langt flere kvinnelige statsråder av som følge av politiske skandaler?

Av medieviter Elin Strand Larsen

Strand Larsen har intervjuet åtte kvinnelige politikere involvert i politiske skandaler i Skandinavia mellom 1978 og 2010 – Gerd-Liv Valla, Åslaug Haga, Magnhild Meltveit Kleppa, Gudrun Schyman, Wanja Lundby-Wedin, Cecilia Stegö Chilò, Ritt Bjerregaard og Karen Ellemann – og spurt de om hvordan de opplevde mediedrevet, deres retoriske forsvar og betydningen av kjønn når en kvinnelig politiker står midt i en skandale.

Det blir tre korte foredrag etterfulgt av en runde med spørsmål og svar i plenum.

Foredragsrekken er i regi av den nystartede forskningsgruppen ”Politikk, Økonomi og Filosofi” ved Høgskolen i Østfold.

 

View Event →
Sep
26
7:00pm 7:00pm

SOLHJELLS URO - Litteraturhuset Fredrikstad

Bård Vegard Solhjell ble voksen da Berlinmuren falt. Hans politiske liv ble påvirket av den optimismen som preget Europa i årene som fulgte. Nå frykter han at utviklingen går motsatt vei, med arbeidsledighet, fremvekst av totalitære regimer og en flyktningsituasjon ingen har riktig kontroll på. Hvor går Europa, spør Solhjell i kveldens foredrag.

Bård Vegard Solhjell er tidligere statsråd, SV-nestleder og stortingsrepresentant.

View Event →
Sep
27
7:00pm 7:00pm

NOVELLEKVELD: KORT, MEN FATTET - Litteraturhuset Fredrikstad

Å fatte seg i korthet kan være en stor utfordring. Denne kvelden hyller vi novellekunsten og evnen til å fortelle historier på en kort og konsis måte. Vi har invitert noen av Norges fremste novelleskrivere til samtale og opplesing, Ingvild Rishøi, Marie Aubert og Vidar Kvalshaug. 

Ingvild Rishøi debuterte med novellesamlingen La stå og i 2014 vant hun Brageprisen for samlingen Vinternoveller. Rishøi er også tildelt Sultprisen, Kritikerprisen, P.O. Enquists pris og Språklig samlings litteraturpris.

 

 

Marie Aubert debuterte med Kan jeg bli med deg hjem. For åpningsnovellen i denne samlingen vant Marie Aubert novellekonkurransen Litteratur på Blå arrangerte i samarbeid med Vinduet våren 2013

 

 

Forfatter Vidar Kvalshaug leder kveldens samtaler. Kvalshaug har skrevet novellesamlingene Trampolineland og Alt på stell. Han er aktuell med Blodbøksommer.

 

View Event →
Sep
28
7:00pm 7:00pm

FOLKEMØTE OM VARSLING - Litteraturhuset Fredrikstad

Når bør det varsles og hva er konsekvensene av å bli en varsler? Det å ta opp kritikkverdige forhold på arbeidsplassen er vanskelig for mange og det ikke en lett vei å gå. Man kan bli sett på som brysom. Ofte er det den som varsler som «fryses ut» og «må gå».

Innleder til debatten er Kjersti Lien Holte som har tatt en doktorgraden Hysj. En kritisk didaktisk relasjonsanalyse av Curriculum Silentium; den skjulte policyen for taushet om arbeidsrelatert kritikk hos ansatte.

I panelet sitter også Hilde Nagell, seniorrådgiver i Fritt ord. Følg med på våre nettsider for oppdateringer.

View Event →
Sep
29
7:00pm 7:00pm

CECILIA SAMARTIN - Litteraturhuset Fredrikstad

Den bestselgende forfatteren Cecilia Samartin er tilbake med Skjønnhet for aske. På landsbygda i Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie.

I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann. Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun – og barndommen er brått revet bort.

De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå i Pasadena utenfor Los Angeles. Samartin er utdannet familieterapeut ved Santa Clara University i California, og jobber nå med et offentlig prosjekt som skal bedre mulighetene for de aller fattigste i Los Angeles. Samartin er en veletablert forfatter og oversatt til flere språk. I 2009 vant hun kategorien for beste romantiske roman under ”The International Latino Book Awards” i New York City for boken Salvadoreña (engelsk: ”Vigil”).

Hun har skrevet syv bøker og er utgitt i 18 land og har solgt èn million bøker bare i Norge. Møt Samartin i samtale med forlagssjef Sarah Natasha Melbye om forfatterskapet og det vanskelig temaet hun har valgt for den nye boka.  

Boksalg med signering.

View Event →
Sep
29
7:30pm 7:30pm

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe - Nøisom Gård

ID 20 års| Dørene åpner kl 19.00| Forestillingen starter kl 19.30 | Varer ca 2,5 timer inkl pause

Skulle det dukke opp flere lik er en ellevill farse/kriminalkomedie. stykket er kjent bl. a. gjennom NRK og Nasjonalteatret.

Nøisomteatret setter opp denne som årets forestilling.

Forestillingen er i 3 akter a ca 40 min med pause mellom hver akt.

 

View Event →
Sep
30
1:00pm 1:00pm

JENTA SOM VILLE REDDE BØKENE - Litteraturhuset Fredrikstad

Anna er snart ti år gammel og veldig glad i å lese. Så glad i å lese at en av hennes aller beste venner er bibliotekar Monsen. Og det selv om Monsen er over 40 år! En dag forteller Monsen Anna hva som skjer med de bøkene som ingen låner på biblioteket. De forsvinner. De ødelegges. Og hva skjer med de som bor inni bøkene da? Forsvinner de også? I så fall er det nesten ikke til å holde ut, tenker Anna. Hun må redde bøkene! Men hvordan?

Boken er laget av forfatter Klaus Hagerup og illustratør Lisa Aisato. Møt dem begge når Jenta redder bøkenelanseres!

Passer fra 8 til 100 år!

View Event →
Sep
30
7:30pm 7:30pm

Skulle det dukke opp flere lik er det bare å ringe - Nøisom Gård

ID 20 års| Dørene åpner kl 19.00| Forestillingen starter kl 19.30 | Varer ca 2,5 timer inkl pause

Skulle det dukke opp flere lik er en ellevill farse/kriminalkomedie. stykket er kjent bl. a. gjennom NRK og Nasjonalteatret.

Nøisomteatret setter opp denne som årets forestilling.

Forestillingen er i 3 akter a ca 40 min med pause mellom hver akt.

 

View Event →
UKM-arrangørene i Østfold presenterer årets UKM turné!
Oct
6
7:00pm 7:00pm

UKM-arrangørene i Østfold presenterer årets UKM turné!

UKM-arrangørene i Østfold presenterer årets UKM turné!

Gjengen som var med på UKM landsfestival i Sandnes skal på en runde i Østfold og opptre sammen med lokale artister på 6 ungdomsklubber. Det er gratis inngang og alle er velkommen!

Med på turen er:

På showene i høstferien kommer også bandet som som spilte på Tons of Rock og Festival Ø på Månen i sommer, Chain Home.

Turnéen er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling og UKM-nettverket i Østfold.

View Event →
Oct
9
7:00pm 7:00pm

ØSTFOLD KARTLAGT - Litteraturhuset Fredrikstad

Å ha gode kart over Østfold har av strategiske årsaker vært viktig i flere hundre år. Helt siden før 1658, da Norge avsto Bohuslän til erkefienden Sverige, har området vært et av landets best kartlagte.

Thomas Reinertsen Berg presenterer kart fra fire århundrer i dette foredraget om gamle Østfold-kart og hvordan de ble laget.

Thomas Reinertsen Berg er journalist i Morgenbladet.

View Event →
Oct
10
7:00pm 7:00pm

CARL FRODE TILLER OG HELGA FLATLAND - Litteraturhuset Fredrikstad

Begge har de mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris for sine romandebuter, og begge har de ambisiøse og kritikerroste romantrilogier bak seg i forfatterskapet. Carl Frode Tiller og Helga Flatland tilhører toppsjiktet av norske romanforfattere, og kommer til oss for en samtale om litteratur, natur, eksistens død og kjærlighet.

Helga Flatland debuterte i 2010 med Bli hvis du kan. Reis hvis du må til jubel fra kritikere og lesere. Boken er første bind i en trilogi som ble avsluttet med Det finnes ingen helhet fra 2013. Hennes seneste roman er årets En moderne familie, der hun undersøker hva som skjer med en familie når et ektepar skilles etter 40 års ekteskap.

Carl Frode Tiller brakdebuterte med Skråninga i 2001. For sin tredje roman, Innsirkling, mottok Tiller blant annet EUs Litteraturpris. Romanen innleder Innsirkling-trilogien som ble avsluttet i 2014. I årets roman Begynnelser følger vi hovedpersonens liv – baklengs. Klima og miljø danner bakteppet for fortellingen om Terje.

Møt de to i samtale med Kjell Jørgen Holbye.

View Event →
Oct
11
7:00pm 7:00pm

Trail of souls - Slettehjell og Reiersrud - Blå Grotte

Trail of Souls kombinerer amerikansk gospel og blues med den nordiske sounden på utsøkt vis. Allerede fra åpningsporet Borrowed time hører vi Pål Hausken og Roger Arntzens slepne komp bygge opp under Morten Qvenilds velvalgte synth- og pianotoner. Reiersruds etniske, bluesy gitar kompletterer instrumentavdelingen og Solveig Slettahjell fullfører lydmaleriet med sine vakre og slående fraseringer.

Tonen er satt, og resten av albumet fortsetter reisen i kjente og mindre kjente låter med soul som fellesnevner. Gled deg til å høre et stjernelag av norske musikere gå dypt inn i sjelen.

 

Arrangør: Blå Grotte

View Event →
Oct
11
7:00pm 7:00pm

NESTEN ET MENNESKE – APEN JULIUS - Litteraturhuset Fredrikstad

Sjimpansen Julius – norsk a-kjendis på åtti- og nittitallet – har fått sin egen biografi. Kampen om status og makt, kjærlighet, sex, ensomhet, sorg og død er ingredienser i Julius’ liv. Akkurat som hos oss mennesker. 

Med utgangspunkt i historien om Julius reiser Alfred Fidjestøl en diskusjon om grensene mellom mennesker og dyr – og hva slags etiske implikasjoner det har å behandle dyr som om de var mennesker. Hva slags ansvar har egentlig menneskene for dyrs velferd og rettigheter, og hva slags etisk status vil dyr ha i fremtiden?

Filosof og forfatter Alfred Fidjestøl møter filosofiprofessor Bjørn Ramberg til samtale.

View Event →
Oct
12
7:00pm 7:00pm

ALDRI MER CHRISTOFFER - Litteraturhuset Fredrikstad

Mange barn får ikke den omsorgen de skal ha. Du finner dem i barnehagen, på skolen og i nabolaget. Bare på to måneder før jul ble 120 saker med familievold eller vold mot barn fra omsorgspersoner behandlet av norske domstoler. Christoffer Gjerstad Kihle er et av barna som ikke fikk den omsorgen han skulle ha.

Christoffer døde 8 år gammel, som følge av skadene han ble påført av sin stefar. Aldri mer Christoffer vil minne oss om at barnas trygghet er vår aller viktigste oppgave. Tommy Tokyo og Monne Stang Møller spiller og synger. Ragnhild Gjerstad (Christoffers mormor), og familieterapeutene Øivind Aschjem, Anne Kloster, Erik Andreassen og Stein Knudsen deler sine erfaringer.

Egal teater viser utdrag fra teaterstykke.

Temautstilling utenfor salen.

View Event →
Oct
12
7:00pm 7:00pm

TOR ÅGE BRINGSVÆRD: ET EVENTYRLIGE FORFATTERSKAP FEIRER 50 ÅR - Litteraturhuset Fredrikstad

Tor Åge Bringsværds fantastiske forfatterkarriere startet for femti år siden. Fra nyskapende Ruffen, til det 13 binds store verket Vår gamle gudelære, via historiene om bestevennene Karsten og Petra til elleville eventyr og myter, sci-fi og fabelprosa, essaysamlinger og romaner for voksne.

Nå gjør han opp status, i essaysamlinga som har fått tittelen Veneziansk spaserstokk med elefanthode. 4. Råk. Essaysamlingen inneholder reisebrev fra Iran, nærlesninger av Kurt Vonnegut og skildringer av hundens språk, for å nevne noe.
Ragnar Hovland har også et rikt forfatterskap bak. I kveld snakker han med Tor Åge Bringsværd om litteratur, eventyr og gleden ved å skrive.

View Event →
Oct
13
8:00pm 8:00pm

Trad Session: Kennemark og Gustafsson - Kafèscenen

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 19.00.

Hans Kennemark og Jenny Gustafsson er to framstående representanter for Västgötalands rike feletradisjoner, begge kjent for sitt energiske spill og store formidlingsevne. Kennemark er en nestor svensk folkemusikk, kjent fra grupper som Forsmark Tre og Nordik Tree, og en profilert komponist og arrangør i tillegg. Gustafsson er en ettertraktet musikkpedagog og grunnlegger av Örnungastämman. Hun har tidligere gjestet Trad Session som medlem av trioen Doggerland.

Konsertstart kl. 20:00. JAM etter konserten.

 

Arr: Østfold Musikkråd og St.Croix

View Event →
Secondhand-marked på St.Croix-huset i Fredrikstad
Oct
14
to Feb 14

Secondhand-marked på St.Croix-huset i Fredrikstad

Second Hand St.Croix

St.Croix-huset åpner for secondhand-marked en gang i måneden utover høsten. Alle som vil kan møte opp med bord/ stativ og selge sine oppsamlede skatter fra skap og skuffer. 
- klær, sko, vesker, filmer, cd, bøker, smykker osv. 


Markedet vil være den andre lørdagen hver måned, og er åpent fra 12:00 til 15:00. Selgere kan møte fra kl. 11:00 for å rigge seg til. 

I utgangspunktet er markedet tenkt å være ute på tunet, men ved dårlig vær kan det også flyttes inn. Det blir marked uansett vær! 

 
View Event →
Oct
14
6:00pm 6:00pm

Riksteatret: Albert & Anna - Blå Grotte

Dørene åpner kl 17.00 | Forestillingstart kl 18.00 | Varer til ca 20.20 inkl pause

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet.

 

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

 

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

 

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

 

"Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake."

 

På scenen

Kari Simonsen, Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

 

Arrangør: Blå Grotte i samarbeid med Riksteatret

View Event →
Oct
14
8:00pm 8:00pm

Guttas sangbok - Lilles 2.etasje

Matservering fra kl 18.00 til kl 20.00.

GUTTAS SANGBOK

Med et mangeårig samboerskap blant annet gjennom båthusrevyene, møtes Pål Nielsen, Inge Ulrik Gundersen og Roger Amundsen for å bla i egen sangbok. Den inneholder egenproduserte sanger som har vært brukt både i revyer og på egne plater fra årtusenskiftet og frem til nå.

Pål og Roger står bak brorparten av sangene fremført av Fredrikstadguttane, mange av dem også spilt inn på de to platene til Fredrikstadguttane: ”Døm beste låtane” og ”Døm neste låtane”. De to kan også skryte av å ha blitt spilt fra rådhusklokkene - hvor ”Snekka opp ælva” fikk en klangfull sommer i 2016.

Inge Ulrik har også levert sangbidrag til revyene, hvor han i tillegg spiller bass. Men ved siden av bidrag til andres plater, har han gitt ut ikke mindre enn fem egne album de siste åra: ”Tøffelhelt”, ”Fristelser”, ”Søt musikk”, ”Sommerviser” og ”Respatexas”. De har alle fått mye spilletid på riksradio gjennom NRK.

Til sammen er det en rikholdig og variert sangbok gutta skal dykke ned og bla i.

View Event →
Oct
16
7:00pm 7:00pm

FILM MED ORD: ELLING - Litteraturhuset Fredrikstad

Elling har vært to år på Brøynes behandlingshjem, men nå skal han tilbake til samfunnet. Sammen med Kjell-Bjarne, romkameraten fra institusjonen, flytter han inn i en kommunal trygdeleilighet på Majorstua. Det blir mange prøvelser for de to vennene når de nå skal klare seg på egenhånd.

Elling er basert på Ingvar Ambjørnsens bok Brødre i blodet.

I Film med ord leser skuespillere et norsk filmmanus på direkten, uten forberedelsestid. Her kan alt skje!

Denne kvelden er Heidi Toini og Rolf Kristian Larsen klare. Flere skuespillere blir annonsert!

View Event →
Oct
16
7:00pm 7:00pm

FORBRYTELSE OG STRAFF - Litteraturhuset Fredrikstad

Der det fins mennesker, fins det laster. Og ikke minst forbrytelser. Hva slags rettstilstand og hvilke forbrytelser har preget Fredrikstad-samfunnet fra starten av og frem til i dag? Og hvordan er forbryterne blitt dømt og straffet?

Kriminalitetsutvikling og straff gir et nært og avslørende bilde av et samfunn. Hva som er ulovlig, og hvordan straffene utmåles – og ikke minst, hva slags straff samfunnet har dømt overtrederne til ¬ – har forandret seg betydelig gjennom de siste 450 årene.

Historiker Trond Svandal foredrar.

View Event →
Oct
17
7:00pm 7:00pm

MODDI – FORBUDTE SANGER - Litteraturhuset Fredrikstad

I 2016 ga Moddi ut det internasjonalt kritikerroste albumet Unsongs – en samling av 12 forbudte sanger fra hele verden. For Moddi ble arbeidet med sangene også uforglemmelige møter med sterke skjebner og sensurens sjokkerende lange armer. 
En spillejobb i Israel i 2014 endret livet for Moddi. I tvil om hvor han skulle plassere seg i en betent konflikt, avlyste han konserten. Samtidig oppdaget han hvor politisk brennbar en sang kan være. Dette ble starten på hans egen reise ut i verden.

På sine turer i Chile, Mexico, Israel, Vietnam og Libanon møtte han artister som har vært fengslet, kneblet for sine sanger. I noen tilfeller også drept. Forbudte sanger er en hyllest til musikkens kraft i en tid hvor de fleste omtaler politisk musikk med et hånflir. Men Moddi viser oss at politisk musikk kan være like farlig som et skudd.

Moddi oppdaget en forbudt sang, Eli Geva skrevet av Richard Burgess. Det var denne sangen som markerte starten for Moddis Unsongs – forbidden stories. Denne kvelden møtes de to musikerne i samtale.
Forbudte sanger er en unik gjennomgang av to hundre år og fem kontinenter og inneholder sterke historier du ikke helt trodde kunne eksistere i virkeligheten.

Foto: Jørgen Nordby

View Event →
Oct
18
7:00pm 7:00pm

ANGELA MERKELS TYSKLAND - Litteraturhuset Fredrikstad

I en verden i rask forandring seiler Tyskland opp som Europas tyngdepunkt, og fysikeren og Angela Merkel har inntatt posisjonen som Europas suverent mektigste statsleder. Hvordan vil Tysklands lederskap påvirke Europa, og hvilken betydning har landets unike og dramatiske historie?

Ingrid Brekke er journalist i Aftenposten og har skrevet boken Angela Merkel – et europeisk drama, som utkom i 2016. Det blir samtale med journalist og forfatter Astrid Sverresdotter Dybvig, som ga ut boken Berlinhistorier tidligere i år.

View Event →
Oct
18
7:00pm 7:00pm

Closer - Blå Grotte

Dørene åpner kl 18.00 | Varer ca 2 t 20 min

Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Hovig Bræin og Gine Cornelia Pedersen

 

«Closer» er blitt en moderne klassiker. Skrevet av engelskmannen Patrick Marber i 1997,

spilt jevnlig over hele verden siden, samt filmatisert av Hollywood i 2004 – er historien der

to pars skjebner veves sammen.

 

«Closer» er et stykke om «kjærlighet» og «sex», og skadene vi påfører hverandre i navnet til disse to «goder», enten vi mener det eller ikke.

 

«Closer er også en historie om «sannhet», og hvordan de ulike karakterenes anspente forhold til sannheten får store konsekvenser både for dem selv og andre.

 

«Closer» er morsomt, dyp tragisk, men også sviende gjenkjennelig. Graden av gjenkjennelse i dialogene og i scenene er høy, og dermed er stykket også svært underholdende.

 

«Closer» kryper inn under huden på deg, gjennom scener som i all sin realisme, small-talk og troverdighet, sakte men sikkert gir tilskueren en gryende følelse av katastrofen mens komedien pågår.

 

I denne oppsetningene spiller stjernelaget Nicolai Cleve Broch (Larry), Andrea Hovig Bræin (Anna), Anders Danielsen Lie (Dan) og Gine Cornelia Pedersen (Alice).

 

Dan er en mislykket forfatter og nekrologskribent, og Alice har en fortid som stripper. Dan møter fotografen Anna og blir forelsket i henne. Anna innleder et forhold til Dan, men blir også sammen med legen Larry. Til slutt finner både Alice og Larry ut at de blir bedratt, og innleder et forhold…

 

Ja, kortversjonen av «Closer» ligner på en ukebladroman, men da stykket hadde urpremiere i London i 1997 var stykket en knyttneve rettet mot det mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med «sannhet», og hvordan «kjærligheten» ligger igjen på slagmarken. Stykket er om mulig mer aktuelt idag, 20 år senere.

 

Regissør Per-Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da stykket hadde Norgespremiere der i 1998, da i Kjetil Bang-Hansens regi.

— Jeg likte stykket da, og jeg liker det om mulig enda mer da. Så da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av, relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen

 

 

Produsert av Scenekunst Østfold

Arrangør: Blå Grotte

View Event →
Oct
19
12:00pm12:00pm

Musikkbrunch Fredrikstad-Musikalske festligheter - Bibliotekets Aula

Dørene åpner kl 11.00

Vi har invitert Østfold talentet Trond Gudevold til å by på sine mange musikalske ferdigheter. Med seg på flygel har han Mads Andre Solli og på sang han du oppleve operadivaen Gunda Marie Bruce. Denne forestillingen byr på mange overraskelser!

 

Billetten inkluderer servering etter forestillingen.

View Event →
Oct
19
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
19
7:00pm 7:00pm

BOKSTAVENE I HISTORIEN - Litteraturhuset Fredrikstad

Vi omgir oss med bokstaver hele tiden. Det første barn skal lære på skolen, er bokstavene – grunnlaget for all annen læring. Men ikke mange kjenner bokstavenes historie eller bakgrunnen for deres utvikling. Hvorfor ser bokstavene våre ut som de gjør? Hva er egentlig bokstavenes opphav? Og hvorfor var det de latinske, og ikke de greske bokstavene som vant?

I bakgrunnen aner vi storpolitikk og maktkamp – her er det paver mot keisere, Roma mot Konstantinopel, øst mot vest – og nord mot sør, kristendom mot hedenskap. Bokstavene i historien er unik. For første gang settes bokstavenes utvikling inn i en allmennhistorisk sammenheng, mot et bakteppe av den kulturelle og samfunnsmessige utviklingen i Europa.

Forfatter og skriftshistoriker Øyvin Rannem gir en bred gjennomgang av den vesteuropeiske skrift- og bokstavkulturen gjennom mer enn to tusen år – fra antikken til fascismen.

Øyvin Rannem er utdannet typograf. Han har mange års erfaring fra både trykkeri og forlag, og han var i en årrekke engasjert i utviklings- og analysearbeid knyttet til ny teknologi i grafisk bransje. I senere år har han undervist i typografi og skrifthistorie ved Høgskolen i Buskerud, og han har i tillegg holdt en rekke kurs og foredrag. Rannem har tidligere skrevet to lærebøker om typografi og leselighet – og om skrifthistorie.

View Event →
Oct
20
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
20
7:00pm 7:00pm

Honningsvågrevyen 2017 - Blå Grotte

Dørene åpner kl 18.00 | Revystart kl 19.00| varer til ca 20.30

HONNINGSVÅGREVYEN over FIFTY SNILL OG GREY

Joda vi i revyen er faktisk snill og grei, men etter 20 år med show fra Nordkapp til Lindesnes merkes det på EU kontrollen. Litt rust, litt distingvert «grey» i hår og skjegg. Men, tross alt bra stand etter så mange kilometer.

Det nye showet vårt vil ha noen tilbakeblikk fra våre reiser, men alle tekster er nye. Figurer som Kliff Arne og første elskeren fra Bø følger oss selvfølgelig videre. Vi er jo født og oppvokst i Finnmark, så vårt etniske opphav bærer vi stolt med oss.

Vår jobb er å få folket til å le, men det lurer litt alvor bak all galskapen. Ingen er trygge. Lensmann, prest, bruktbilselger, politiker- you name it- vi følger med. Intensjonen vår er å treffe vårt publikum på hjemmebane, du skal føle at det er DEG det handler om.Vi gleder oss til ny sessong, vi starter på max og peiser på utover.

Vi er over fifty, vi er snill og grey, og vi kommer snart til DEG. HONNINGSVÅGREVYEN

 

View Event →
Oct
20
8:00pm 8:00pm

EN ANNEN SIDE AV BOB DYLAN - Litteraturhuset Fredrikstad

Få artister har hatt større innflytelse på rockehistorien enn Nobelprisvinner i litteratur, Bob Dylan. Med tilhørere i alle aldre har Dylans tekster blitt tolket av utallige artister på utallige måter. Visesanger, protestsanger, rockepoet, nyfrelst, bluesnostalgi og crooner. Det er umulig å sette Dylan i bås.

Denne kvelden får du nedstrippede og nære versjoner av et knippe Dylan-favoritter.

Perry Olsen, vokal og akustisk gitar.

Erik Waagan, elektrisk gitar.

View Event →
Oct
21
1:00pm 1:00pm

SAKPROSADAGEN: NOE FOR EN HVER SAK - Litteraturhuset Fredrikstad

Ole Torp snakker med Klaus Hagerup og Olav Aaraas om hvilke tekster som rører dem. Ottar Brox og Einar Lie diskuterer sakprosaverket Hva skjer i Nord-Norge 50 år etter utgivelsen. Hjernen er stjernen med Kaja Nordengen. Bernhard Mohr tar oss med til Russland og forklarer oss hvorfor russerene stemmer på Putin, mens Lene Wold og Wenche Fuglehaug snakker om æresdrap og vold mot kvinner. Velkommen til sakprosadag 2017!

Program:

Pass: 200,—

Enkeltbillett: 80,—

13.00 Velkommen

13.10 – 13.40: Hjernen er stjernen med hjerneforsker Kaja Nordengen

13.45 – 14.30: Menn som dreper med Lene Wold og Wenche Fuglehaug

14.30 – 15.00: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Med Bernhard Mohr

15.00 – 15.20: Pause (boksalg og signering)

15.20 – 16.00: 50 år med sakprosa på 45 minutter. Ottar Brox og Einar Lie

16.00 – 16.45: Hva får Hagerup og Aaraas til å gråte? Ole Torp i samtale med Klaus Hagerup og Olav Aaraas

Her kan du lese mer om de du møter på årets sakprosafestival:

Hjernen er stjernen 

Hjerneforsker og lege Kaja Nordengen forteller om vår utrolige hjerne.

Kan du spise «hjernemat» for å huske bedre? Kan hjernen trenes opp? Kan du aktivisere deler av hjernen du ikke bruker? Kan du smile deg glad? Hjernen er stjernen innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ.

Hjernen din gjør deg til den du er. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Hvorfor gjør hjernen som den gjør?

Menn som dreper 

Lene Wold

Journalist og forfatter Lene Wold møter journalist og forfatter Wenche Fuglehaug i samtale om æresdrap og vold mot kvinner.

De siste tre årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære.

Wold har snakket med den andre, overlevende datteren som satt flere år i fengsel i etterkant av drapsforsøket for å beskyttes mot sin egen familie. Forfatteren har besøkt fengsler og moskeer, gjennomgått avis- og rettsarkiver, og oppsøkt imamer, landsbyledere og drapsmenn.

Wenche Fuglehaug

Det finnes 47 krisesentre rundt om i Norge. Hit kommer kvinner og barn som er utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. I 2015 hadde 67 prosent av brukerne ved krisesentrene innvandrerbakgrunn. De har ulike grunner til å oppsøke hjelp – æresrelatert vold, tvangsekteskap eller menneskehandel oppgis ofte som årsak. I Det store sviket skriver Wenche Fuglehaug om et stort og økende samfunnsproblem. Hun har møtt norske jenter med innvandrerbakgrunn som må leve på skjult adresse. De forteller om vold og trusler fra sin egen familie og om hvordan det er å leve med redselen for sitt eget liv. Er livet for disse jentene i realiteten forbi før det har begynt? Og hva gjør Norge for å få slutt på ugjerningene?

Hvorfor stemmer russerne på Putin? 

Forfatter, redaktør og journalist Berhard Mohr tar oss med til Russland.

I 2006 flyttet forfatteren til Moskva – en enslig nordmann på en russisk arbeidsplass på en tid da mange ennå anså at en demokratisk utvikling i Russland var både mulig og sannsynlig. Ti år etter drar han tilbake for å møte de gamle kollegene for å få svar på det ene overskyggende spørsmålet: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime?

50 år med sakprosa og norsk samfunnsutvikling

Ottar Brox

Samfunnsforsker Ottar Brox og professor i historie Einar Lie om den evigaktuelle og kritikerroste boken Hva skjer i Nord-Norge?

Samfunnsforsker Ottar Brox og hans bok Hva skjer i Nord-Norge ble nylig kåret til etterkrigstidens beste sakprosabok i kategorien Debatt og samfunn. Avstemningen av bøkene er gjort i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Programleder for serien er Hans Olav Brenner. Ottar Brox har skrevet en rekke bøker om norsk samfunnsutvikling. Han har fått norsk sosiologforenings hederspris, Klassekampen kulturpris, Nesehornet, Fritt ords honnør og Petter Dass-medaljen.

Einar Lie

 

 

 

 

 

Hva får Hagerup og Aaraas til å gråte?

Ole Torp

Journalist Ole Torp i samtale med historiker Olav Aaraas og forfatter Klaus Hagerup om hvilke tekster som presser frem tårene. Torp har samlet bidrag fra noen av landets mest skriveføre menn. Ord som får voksne menn til å gråte gir en helt ny måte å bli kjent med ny litteratur på – gjennom minner om kjærlighet, savn og sorg. Olav Aaraas har valgt Men vi lever av Rolf Jacobsen, mens Klaus Hagerup har plukket ut De spilder bold pa vejen av Morten Nielsen.

Ole Torp er journalist og programleder i NRK.

View Event →
Oct
21
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
21
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
22
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
22
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
23
7:00pm 7:00pm

NORSK FORSVAR – EN TANNLØS TIGER? - Litteraturhuset Fredrikstad

For generalløytnant Robert Mood er ikke forsvar først og fremst fly, fartøy og våpen, men mennesker og deres kompetanse. Han betegner dagens forsvar som en papirtiger uten kampkraft og ser et sviktende lederskap som øker utryggheten i befolkningen. Er nedbyggingen av forsvaret farlig for Norge?

Hvor god er norsk sikkerhetspolitikk og hvordan blir fremtidens forsvar?

Robert Mood er generalløytnant med 37 års erfaring fra Forsvaret. Han ble tildelt Fritt ords ærespris i 2016 for sin åpenhet som toppleder i Forsvaret.

Programmet oppdateres

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

RETTSAKEN MOT EIRIK JENSEN - Litteraturhuset Fredrikstad

Saken mot Eirik Jensen er Norges største politiskandale. Enten handler det om politikorrupsjon, eller så er det en enorm etterforskningsskandale.


«Rettssal 250» følger rettsprosessen på nært hold frem til domsavsigelse, og forteller flere historier: Om 17 tonn hasj, som med eller uten politiets hjelp er havnet eller ikke havnet i Norge. Om ulike politikulturer og konfliktene mellom de som er på gata og de som sitter på kontorene. Dessuten kaster boka lys over hvor godt rettsstaten egentlig fungerer.

«Rettssal 250» er en «Oslo Noir», et dypdykk i ukjente sider av hovedstaden. Det er store summer å tjene på narkotika. Det tiltrekker seg de mest hensynsløse kriminelle, de frekkeste svindlerne, de feigeste tysterne, de mest hevngjerrige. I boka, og i rettsdramaet den skildrer, møter du et godt utvalg av dem.

Forfatter og journalist Torgrim Eggen har fulgt rettsaken fra dag til dag og forteller.

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

GRÜNDER, MOTIVATOR OG FOREDRAGSHOLDER - Litteraturhuset Fredrikstad

Henning Aarekol er selvutnevnt ekspert i oppturer og nedturer og får det til å trekke i smilebåndet hos mange når han forteller om noen av sine erfaringer som festivalsjef, pubeier og ambulansesjåfør. Henning er utdannet sykepleier og relasjonsterapeut, og med en god dose livserfaring presenterer han troverdig og fargerikt hverdagshistorier med glimt i øyet.

Henning har alltid hatt en enorm energi, noe som har får ham ut på eventyr andre bare kan drømme om. I blant ender eventyrene i suksess, andre ganger går han på smella så det synger – men uten disse erfaringene hadde han ikke kunnet holdt foredrag. Som evig optimist med en sjette sans har han en egen evne til å tenke positivt uansett hva som skjer. Henning legger stor vekt på verdien av optimisme i foredragene sine.

Vi er alle nødt til å senke skuldrene. Det er slik vi får det beste ut av hverdagen, enten vi er langt nede eller høyt oppe i utgangspunktet. Henning gir eksempler på hvordan forventninger er med på å styre resultatet av en opplevelse. Han mener det er viktig med stadige påminnelser om verdien av å tenke positivt, og at man selv spiller den viktigste rollen for hvorvidt en dag blir god eller dårlig. Henning sitt foredrag er jordnært, motiverende og åpner øynene for hvordan man kan endre sin egen tankegang for å få mer ut av hverdagen.

Gjennom årene har Henning Aarekol bidratt med kunnskap på flere forskjellige arenaer. Han har vært konferansier på Norway Cups kulturscene i 13 år og holdt foredrag og undervist for Pøbelprosjektet siden 2011. Han har reist rundt i Norge for Verdensdagen for psykisk helse, og holdt rundt 300 foredrag for bedrifter over hele landet. I 2016 laget han et eget foredrag «Koffor sitte inne når alt håp er ute» som solgte til fulle hus i Stavanger, Kristiansand, Bømlo, Tysvær, Sandnes og Suldal!

View Event →
Oct
25
6:00pm 6:00pm

ANIMERT PÅ LITTERATURHUSET #2

Østfold største filmfestival og Nordens eldste animasjonsfestival gir smakebiter av fra årets program som går av stabelen fra 9. til 12. November. Fredrikstad Animation Festival setter sammen tre ganger i høst et program med spennende animerte kortfilmer som du ikke ser andre steder. Fullt program blir presentert på nett senere.

Anbefalt Voksne/ungdom.

View Event →
Oct
25
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
25
7:00pm 7:00pm

Ta vare på deg selv - Blå Grotte

Optilife klinikken har vært så heldige å få selveste Berit Nordstrand til Fredrikstad, og nå kan du få bli med på et fantastisk engasjerende, to timer langt foredrag, om hvordan

mer nytelse i nydelige matretter kan gi deg bremset aldring,

færre rynker, smalere midje, og en friskere kropp!

Berit Nordstrand er lege, kostholdsekspert, forfatter, mor til 6 barn og livsnyter.

Hennes budskap er at små enkle kostholdsgrep kan gi deg en mer lystbetont hverdag og bedre livskvalitet!

Berit er kjent for sitt engasjement og vinnende vesen.

Hun formidler aktuell forsking innen mat og helse på en måte de fleste kan relatere seg til og ønsker med dette å motivere til smartere matvalg i hverdagen.

Lær også mer om hvordan maten, mosjonen og det mentale kan spille på lag og gi betydelige effekter.

Metoden passer for alle aldre og livsfaser!

 

Det er bare å glede seg!!

View Event →
Oct
26
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
26
7:00pm 7:00pm

EN MORS KAMP - Litteraturhuset Fredrikstad

I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept øst i Kongo. Joshua French og Tjostov Moland blir pågrepet og deretter dømt til døden for drapet, noe som i Kongo er ensbetydende med livsvarig fengsel. Tjostolv Moland tok livet sitt i 2013, og det skulle gå enda fire år før Joshua French ble løslatt og kom tilbake til Norge.

Kari Hilde French, mamma til Joshua, har arbeidet utrettelig for å redde sønnen. I 2015 flyttet hun ned til Kongo og jobbet mot myndighetene lokalt i landet og hjemme. Hun fikk 40 minutter daglig med Joshua i fengselet der han sonet under umenneskelige forhold. Hva holdt Kari Hilde French oppe gjennom den lange kampen, gjennom all usikkerheten og i de tunge stundene?

Vi skal få høre en mors historie, fra Tjostolv og Joshua reiste og den lange veien hjem.

Møt Kari Hilde French i samtale med TV2s journalist Fredrik Græsvik.

View Event →
Oct
27
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
27
8:00pm 8:00pm

Viser, blues og Bob Dylan - Lilles 2.etasje

Viser, Blues og Bob Dylan» består av akkurat det. Viser/sanger fra begge sider av Atlanteren, en dose blues og en god porsjon Bob Dylan. Jon Petter Hansen (vokal, gitar og munnspill) spiller sammen med Eirik Larsen (kontrabass) i jazz/bluesbandet Kind Of Blue. Jon Petter og Håvard Minge (gitar) spiller sammen i Bluemixx Bluesband. Her slår de seg sammen og får spilt musikk de brenner for, men ikke får spilt i bandsammenheng. Bluesen er jo en fellesnevner for disse tre, så den må få være med! Trioen har tidligere hatt flere konserter under denne tittelen (mest på Café Galeien fra 2011-2015 og på Lille mat- og vinhus i fjor) og fått gode tilbakemeldinger.

Hjertelig velkommen til en trivelig kveld både musikalsk og sosialt!

Med: Jon Petter Hansen, Håvard Minge og Eirik Larsen

 

Matservering fra kl 18.00 til kl 20.00.

View Event →
Oct
28
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
28
3:00pm 3:00pm

PÅ JAKT ETTER MARTIN LUTHERS LIV OG LÆRE - Litteraturhuset Fredrikstad

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther skrev sine 95 teser og dermed utløste reformasjonen. Uredd og steil trosset Luther både keiser og pave på en måte som har satt dype spor etter seg i europeisk historie. Atle Næss forsøker å beskrive både mennesket og reformatoren. Han gir også et bilde av det maktspillet mellom ulike verdslige og kirkelige krefter som preget Luthers samtid og som hadde stor innflytelse på reformasjonens forløp.

Atle Næss er forfatter og har skrevet en rekke kritikerroste bøker innen flere sjangre og sakprosa om Edvard Munch, Nidarosdomen og Galileo Galilei.

View Event →
Oct
28
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
28
10:00pm10:00pm

Cezinando - Store sal, St. Croix

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 21.00.

CEZINANDO Tross sin unge alder har 22 år gamle Kristoffer Cezinando rukket å utmerke seg på den norske hiphop-scenen i flere år allerede. 
16 år gammel slapp han debut-EPen Cez 4 Prez, og to år senere fulgte han opp med sin første fullengder framtid:sanntid. 
Låta «€PA», som han senere vant Urørtfinalen 2016 med, fikk raskt tung rotasjon på radio, og i juni 2016 ble albumet Barn Av Europa sluppet til fantastiske kritikker.  En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har applaudert Cezinandos helt unike musikalske univers siden. 

Han er en rapper som skiller seg fra mengden – både i tekst, melodi og karakter. I november 2016 vant han prisen for Årets nykommer på P3 Gull, og gjorde en minneverdig fremføring av radiohiten «Botanisk Hage». Cezinando har markert seg som en enestående liveartist også, og har tatt konsertgjengere landet over med storm med sine eksplosive liveshow. Han blir dessuten omtalt som en sann poet – med god grunn. I konkurranse med knallsterke navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval og Karpe Diem, hentet han hjem prisen for Årets tekstforfatter under Spellemann 2016 – hvor han også var nominert i kategoriene Årets urban og Årets album. 

24. mars 2017slapp han singelen Håper du har plass til strålende mottagelse. Låta har rukket å streame til platina allerede, og holder stadig stand på lista over landets mest streamede låter i Spotify. 2. juni slapp han oppfølgeren Vi er perfekt men verden er ikke det – igjen til strålende kritikker. Gjennom sommeren tar han med seg hele katalogen til scener over hele landet. Blant annet stiller han som support når The Weeknd spiller i Bergen 4. juli. Til høsten legger han endelig ut på en skikkelig klubbturné igjen. Det er bare å glede seg.

View Event →
Oct
29
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
29
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
29
6:00pm 6:00pm

"Fredrikstad - 450 år" - Borge Musikkorps - Blå Grotte

Borge Musikkorps presenterer

FREDRIKSTAD 450 ÅR

En reise gjennom byens musikk og komponister...!

Borge Musikkorps presenterer en reise blant byens musikk og komponister i anledning av at Fredrikstad fyller 450 år i 2017. Korpset har vært så heldige å få Torstein Aagaard-Nilsen til å skrive et større verk til korpset, som vil ha sin urfremførelse på denne konserten. I tillegg består programmet av originalskrevet musikk for janitjarkorps skrevet av komponister som bor eller har bodd i Fredrikstad. To hjørnesteiner i korpsliteraturen er stykkene "Festival Overture" og "Fanfare og Korall" som begge er skrevet av Egil Hovland. Begge vil bli fremført på konserten. Konserten er også avsluttningskonserten på "Egil Hovland Festival 2017". "Konserten er bl.a. støttet av "Komponistforeningen 100 ÅR". Vi er også så heldige å ha med oss en solist i verdensklasse på eufonium. Hans Andreas Kjølberg vil være solist på konserten i Trygve Madsen sitt stykke "Concertino for Euphonium and Symphonic Band". I tillegg vil vi fremføre Sigurd Sjøberg sin flotte marsj "Norsk Frihetsmarsj" og den litt mer moderne marsjen "Please Shut Up!" av Frank Nordensten. Dirigent på konserten vil være Borge Musikkorps sin Musikalske Leder og faste dirigent, Frode Amundsen.

Program på konserten:

«Festival Overture» Egil Hovland

 «Concertino for Euphonium and Symphonic Band» Trygve Madsen

    solist på eufonium: Hans Andreas Kjølberg

«Norsk Frihetsmarsj» Sigurd Sjøberg

pause

«Fanfare og Korall» Egil Hovland

- «Bestillingsverk» Torstein Aagaard-Nilsen (i anledning Fredrikstad 450 ÅR)

- «Please Shut Up!» Frank Nordensten

View Event →
Oct
30
7:00pm 7:00pm

SPRÅKMANGFOLD BLANT BARN OG UNGE - Litteraturhuset Fredrikstad

En ny undersøkelse fra Høgskolen i Østfold viste at samtlige av de om lag 150 elevene fra 2. til 7 trinn som var med i undersøkelsen, forholder seg til og bruker mer enn ett språk i løpet av en dag. Undersøkelse ble utført ved en barneskole i Fredrikstad.

Nyere forskning viser at hjernen vår er programmert til å tilegne seg flere språk. Noen studier viser at hjernen faktisk fungerer bedre i visse sammenhenger om man er flerspråklig, og at det er mer «naturlig» å være flerspråklig enn å være enspråklig.

En utrolig språklig rikdom på alle klassetrinn

Enkelte elever oppgir å bruke opptil seks språk i løpet av de tre dagene elevene dagbokførte sin språkbruk, og på ett av klassetrinnene bruker 33 elever til sammen ikke mindre enn 20 ulike språk. Mer enn 90 prosent av elevene i 2. klasse bruker mer enn ett språk utenfor skolen, og i 6. klasse har også mange av elevene begynt å ta i bruk andre språk enn norsk til lesing på fritiden.

Forskerne fant altså en utrolig språklig rikdom på alle klassetrinn, og ingen av elevene som deltok i prosjektet, kan karakteriseres som enspråklige.

På bakgrunn av undersøkelsen vil forskerne i dette foredraget drøfte noen problemstillinger knyttet til denne språkrikdommen: Hva betyr flerspråkligheten for barna? I hvilken grad preger flerspråkligheten arbeidet i klasserommet? Hvordan kan elevene, skolene og samfunnet utvikle og nyttiggjøre seg denne utrolige språklige rikdommen som mange av barna bringer med seg inn i skolen? Innsikt i disse spørsmålene vil gi en økt forståelse av noe av den mangfoldigheten og de ressursene de unge har. Slik kan vi bedre verdsette og ta vare på de ressursene de alle har – ressurser mange av oss ikke tenker over at de har.

Forskerne vil fortelle en historie om hvem de flerspråklige barna i skolen er, hvordan de nyttiggjør seg av sine språklige ressurser, og vise fram noe av det mangfoldet barna rapporterer om i sine språkdagbøker.

De vil også presentere eksempler fra intervju de har gjort med en gruppe flerspråklige elever i 6. klasse og vise fram barnas egne reflekterte og omsorgsfulle tanker om språk og språkbruk.

Foredragsholdere er forskningsstipendiatene Linda Evenstad Emilsen og Inger Martine Mosfjeld og dosent Ragnar Arntzen. Alle fra Avdeling for lærarutdanning ved Høgskolen i Østfold.

View Event →
Nov
1
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
3
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
3
8:00pm 8:00pm

THOMAS DYBDAHL - Litteraturhuset Fredrikstad

Trekk inn fra høstmørket til melankolske, vakre toner. Thomas Dybdahl er ute med sitt 7. soloalbum med sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå. Fra den melankolske oktobertrilogien, via soulflørting på Science til det kritikerroste Kåre Vestrheim-produserte albumet The Great Plains har Dydahl en variert katalog å plukke fra.

Det er duket for en magisk kveld på Litteraturhuset Fredrikstad.

“Jeg har vært så heldig å få skrive med noen av mine favorittlåtskrivere til dette albumet og jeg orker nesten ikke å vente med å dele musikken og få kommet meg på turne med disse fantastiske låtene. Låter som for det meste handler om å være på et sted i livet hvor man plutselig har tid til å se i speilet og inn i seg selv, for bare å oppdage at man nesten ikke kjenner igjen den man ser.  Sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå.” 

View Event →
Nov
3
8:00pm 8:00pm

Trad Session: Granlien og By - Kafèscenen, St.Croix

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 19.00.

Camilla Granlien fra Hamar har vunnet både kongepokal og landskappleik med sin sang og har ellers utmerket seg både som låtskriver, pedagog og skuespiller. Annar By fra Elverum har utviklet en egen måte å spille norsk slåttemusikk og akkompagnere folkesang på gitar og har i tillegg en flott stemme. Sammen presenterer Granlien og By viser fra Hedmarken.

Konsertstart kl. 20:00. JAM etter konserten.

 

Arr: Østfold Musikkråd og St.Croix

View Event →
Nov
3
to Dec 6

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
3
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
3
9:00pm 9:00pm

Kari Bremnes - Blå Grotte

Kari Bremnes med nytt album og nye konsertdatoer!

Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskriver og sanger, og hun er en formidabel live-artist. Hennes evne til nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum.

Til høsten er hun klar med nytt album, og snart annonseres nye datoer for 2017!

– Konsertene er det mest spennende jeg gjør. Og vi snakker høyspenning. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene. Jeg har alltid hatt stor respekt for publikum, men de første årene var jeg reddere. Etterhvert har vi utviklet noe som ligner et vennskap, publikum og jeg. Det er en absolutt forvandling, sier Kari Bremnes.

Kari har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom å rene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

Foto: Øyvind Toft

Aldersgrense 18 år

 

Arrangør: Atomic Soul Booking As

 

Arrangør: Atomic Soul Booking AS

View Event →
Odd René Andersen: The Soul of Christmas - Båthuset Scene - Fredrikstad
Nov
3
9:00pm 9:00pm

Odd René Andersen: The Soul of Christmas - Båthuset Scene - Fredrikstad

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

BILLETTER / SPILLEDATOER

ID 18 år | Dørene åpner 1 time før forestilling|  Varer 2 timer inkl pause

 

PROGRAM

Fredag 03.11

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 04.11

Båthuset Scene

21:00

Se alle dager

Fredag 10.11

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 11.11

Båthuset Scene

21:00

 

Fredag 17.11

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 18.11

Båthuset Scene

21:00

 

Fredag 24.11

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 25.11

Båthuset Scene

18:00

Båthuset Scene

21:00

 

Fredag 01.12

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 02.12

Båthuset Scene

18:00

Båthuset Scene

21:00

 

Fredag 08.12

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 09.12

Båthuset Scene

18:00

Båthuset Scene

21:00

 

Fredag 15.12

Båthuset Scene

21:00

 

Lørdag 16.12

Båthuset Scene

21:00

View Event →
Nov
4
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
4
6:00pm 6:00pm

GITAREN I TANGOENS TID - Litteraturhuset Fredrikstad

Tangoens energi og uforglemmelig rytmikk er rammen rundt konserten. Det blir, sjanger kryssing, improvisasjon, myke gitartoner, argentinske stemninger samt tradisjonell og ny tango bakt inn i gitartrio formatet. 

Vi får høre den spenstige, bildeskapende musikken til Astor Piazolla, Pietro Frosini, Maximo Diego Pujol, og mye mer! En intim, varm og svingende konsert som gjør at det rykker i dansefoten og klør i mang en spillefinger!

Initiativet til konserten kom fra den unge klassiske gitaristen Darya Kren. Hun ville løfte frem den klassiske gitaren i en periode der det ikke er så mange muligheter til å høre dette flotte instrumentet. Hun fikk med seg sin gitarlærer Rolf Erichsen som igjen fikk med sin tidligere gitarprofessor Sven Lundestad fra Norges Musikkskole, og sammen er de gitartrioen «3 genrasjoner».

Prosjektet ble urframført for en fullsatt Jacob Kulturkirke i Oslo 7. januar 2017 med høy stemning i salen.

De som er med:

Sven Lundestad (gitar) kommer fra Fredrikstad og er kjent både som utøver og lærer. Han har gitt konserter og vært gjestelærer over store deler av verden og blant annet opptrådt flere ganger i BBC og ærverdige Wigwore Hall i London. Lundestad har gitt ut flere gitarskoler (lærbøker) og gjort en rekke cd-innspillinger. Han ble landets første gitarprofessor ved Norges Musikkhøgskole i 1997.

Rolf Erichsen (gitar) er utdannet ved Østlanske Musikkonservatorium / Norges Musikkhøgskole med eksamen i klassisk gitar fra 1997. Han har siden jobbet som freelancemusiker i mange ulike sammenhenger med alt fra keltisk folkemusikk, flamencoensemble, samtidsmusikk, jazz, rock og rene klassiske gitarkonserter. I tillegg til freelancecvirksomheten jobber han som gitarlærer på musikklinja ved Askim vgs.

Darya Kren (gitar) er den yngste musiker i gjengen. Hun er 19 år og ferdig med videregående skole sommer 2016. Fra før har Darya organisert en del konserter ( inkludert en egen solo konsert) og hun var solist med det Norske blåseensemble i 2016. Samme år vant hun også drømmestipendet.

 

View Event →
Nov
4
7:00pm 7:00pm

En humoristisk aften med Erik Mogeno - Verdensspeilet

En humoristisk aften med Erik Mogeno er som tittelen så greit gir uttrykk for. Nemelig, en aften med mye humor. Hovedpersonen Erik Mogeno reiser landet rundt og underholder med sin buktalertalent som tok han nesten til topps i Norske Talenter på Tv2 ikke bare en gang, men to ganger. Hans måte å gi liv til sine humoristiske karakterer er det ikke mange av i dette landet. Så vil du oppleve en av Norges desidert beste buktaler, samtidig som du får trimmet alle lattermusklene. Ja da er Verdensspeilet i Fredrikstad stedet Lørdag 04. November kl. 19:00.

Han besøkte et utsolgt Verdenspeileit i Fredrikstad i 2015, da med showet sitt ”Du Skal Bli Pappa!. Så skal du sikre deg billetter, vær rask. KUN 150 BILLETTER TILGJENGELIG.

View Event →
Nov
4
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
5
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
5
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
7
7:00pm 7:00pm

Riksteatret: Gjengangere - Blå Grotte

Dørene åpner kl 18.00 | start kl 19.00 | varer ca 2 t 20 min.

Er det mulig å fri seg fra fortiden?

 

Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det.

 

Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill.

 

Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. Sønnen er uhelbredelig syk, og han laster seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris. Men fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser desperat at årsaken er en annen. Det er fortiden som innhenter henne – og med den skammen over alt hun har holdt skjult og over sviket mot kjærligheten til mannen hun egentlig elsket, pastor Manders.

 

Fru Alving er den mest sammensatte og engasjerende av alle Ibsens kvinneskikkelser. Hun er også i nær slekt med Nora i Et Dukkehjem, som ble skrevet to år tidligere. Men der Nora bryter opp og forlater både mann og barn, gjør fru Alving det motsatte: hun blir. Og gradvis låses hun stadig fastere til det livet hun har levd. Og prisen for det blir høy.

 

På scenen

Per Egil Aske, Gunnar Eiriksson, Madalena Sousa Helly-Hansen, Gjertrud Louise Jynge og Lasse Lindtner .

 

Team

Regissør: Bentein Baardson. Scenograf: Bård Lie Thorbjørnsen

 

Produsert av Riksteatret

 

Arrangør: Blå Grotte i samarbeid med Riksteatret

View Event →
Nov
8
7:00pm 7:00pm

VAMP - Blå Grotte

Dørene åpner kl 18.00 | Konserten starter kl 19.00 | Varer ca 1,5 timer

VAMP er tilbake på Blå Grotte og har med seg en rykende fersk plate.

Bandet gir publikum smakebiter både fra det nye albumet og fra deres

store produksjonav hits og kjære sanger.

 

På scenen:

Øyvind Staveland

Bjørn Berge

Kjetil Dalland

Jan Taft

Odin Staveland

Lars Erik Støle

 

Arrangør: Vamp Booking

View Event →
Nov
10
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
11
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
15
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
16
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
17
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Teskjekjerringas jul
Nov
18
1:30pm 1:30pm

Teskjekjerringas jul

teskjekjerringa-bilde.jpg

Teskjekjerringas jul

Teskjekjerringas jul er en kritikerrost og populær oppsetning basert på Alf Prøysens tekster og sanger. Teskjekjerringa synes det er like stas å stelle til jul som å feire selve høytiden. Mannen hennes synes kanskje det kan bli litt stressende med alt maset og mener de kan gjøre som så mange andre – reise til syden i jula. Men Teskjekjerringa holder på sitt, og sammen inviterer de til en hyggelig liten førjulssamling med baking, pynting av juletre, sang og spill.

Medvirkende:  Anneli Sollie og Bjørn Halstensen.

View Event →
Nov
18
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
22
12:00pm12:00pm

Musikkbrunch Fredrikstad - Etter stengetid - Speilet

Dørene åpner kl. 11.00

Østfoldbandet «Etter stengetid» byr på Tom Waits-forestillingen med samme navn. Etter Stengetid består av Maria Moe Grude, Kyrre Fritzner, Bjarne Gustavsen og Kristian Grude.

 

Ideen til Tom Waits-forestillingen oppstod først som et tradisjonelt konsertprosjekt med sanger av den amerikanske musikeren og skuespilleren. Underveis utviklet det seg til en mer personlig forestilling hvor et knippe av Tom Waits’ både kjente og mer ukjente sanger er gjendiktet til norsk av vokalist Maria Moe Grude.

View Event →
Nov
24
8:00pm 8:00pm

Trad Session: Lady Hardanger - Kafèscenen, St.Croix

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 19.00.

Hva har norsk folkemusikk tilfelles med cajun, calypso, old-time og pop? Svaret er Lady Hardanger, en 4-manns/kvinns band som trakterer feler, mandoliner, banjo og vakker flerstemt sang. Ingeleiv Berstad, Anne Lise Frøkedal, Olav Christer Rossebø og Ingemund Askeland har gjennom flere besøk i Louisiana og festivalopptredener i Norge utviklet en egen sjanger som er uimotståelig.

Konsertstart kl. 20:00. JAM etter konserten.

 

View Event →
Nov
24
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Jul i Gamlebyen - 2017 - Gamlebyen i Fredrikstad
Nov
25
to Dec 25

Jul i Gamlebyen - 2017 - Gamlebyen i Fredrikstad

Julegateåpning, nissebesøk og tenning av juletreet på Torget:

Julehandel i Gamlebyen i Fredrikstad: 26. nov. - 24. des.

Julemarked ved Bastion 5 og Cafe Magneta: lørdag 25.nov kl. 12-18 + søndag 26.nov 12 - 17 og samme tidspunkter for lørdag 2. des og søndag 3. des. 
Søndag 26. november kl. 16:00
Julegateåpning, nissebesøk og tenning av juletreet på torget.

Gamlebyen i Fredrikstad er en fascinerende by året rundt, i førjulstiden er den helt spesiell koselig og lun – det må oppleves. Det finnes vel knapt et sted på vår klode hvor man finner lignende julestemning som i Gamlebyen i Fredrikstad. Arkitekturen og brostensgatene er som skapt for en herlig førjulstid. Bare 1 times biltur fra Oslo gjør det ekstra fristende å ta all julehandelen her i avslappede og vakre omgivelser.

Føl julestemningen i Gamlebyen der vakre julelys stråler ut på de vakre brosteinsgatene og byens svære juletre står majestetisk på torvet. Du julehandler i nisjebutikker, markedsboder, kunst- og kulturshop i de mange galleriene, og så har du flust av herlige kafeer og restauranter som tar godt vare på deg i vinterkulden. God førjulstid!

 
View Event →
Nov
25
6:00pm 6:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
25
6:00pm 6:00pm

Christmas with Nordic Tenors - Blå Grotte

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige.

Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

 

Arrangør: Nordic Moments AS

View Event →
Nov
25
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
1
8:00pm 8:00pm

Lille mat og vinhus Julebord "Mutter'n på Tuppen"

ID 18 år | Dørene åpner kl 19.30 | Varer til ca 23.00

Et Bellmansk julebord med Monica Hjelle og Morten Milde.

Sammen med Monica Hjelle og Morten Milde dekker vi på i Lilles 2. Etg til et ekte og gammeldags juletaffel i Bellmansk stil og manèr. Krogvertinnen (Monica) og Bellman (Morten) tar oss med til krogen Lille mat- og vinhus på Bellmans tid og serverer humoristiske og musikalske innslag gjennom hele kvelden.

Langbordet dekkes med tradisjonsrik julemat og du og ditt selskap kan nyte førjulsstemning i trivelige omgivelser.

Velkommen skal dere være!

 

Monica Hjelle som Mutter på Tuppen

Morten Milde som Bellman

Arne Nygård på piano og som Bellmans venn Mowitz

Kunstnerisk ansvarlig: Morten Milde

Mat og Miljø: Lille mat- og vinhus

View Event →
Dec
1
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
2
6:00pm 6:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
2
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
6
7:00pm 7:00pm

ELVIS - Blue Christmas - Blå Grotte

Dette er Nordens største hyllest til ”The King”, Elvis Presley, sett av mer enn 45.000 mennesker i 2015/16.  Elvis var så mye mer enn ”The King of Rock”, ikke minst var hans juleplater alle bestselgere.  Med flotte musikalske arrangementer og mannens fløyelsstemme, fikk juleslagerne en ny drakt.  Når de tre herrene Flaata, Busk og Ackles tar med seg sitt 9 manns orkester blir dette en opplevelse i førjulstiden man nesten ikke finner maken til.

 

”Blue Christmas”, ”Merry Christmas Baby”, ”If everyday was like Christmas”, ”Santa Claus is back in town”, ”Winter Wonderland” og et tyvetall andre klassikere vil sette publikum i den rette julestemningen med en jule-     forestilling ulikt noe de har opplevd tidligere.  Nærmere 2/3 av forestilling inkluderer sanger som ikke var med i "En storslått hyllest til Elvis"!

 

 

View Event →
Dec
8
8:00pm 8:00pm

Trad Session: Nordsjøjul - Store sal, St. Croix

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 19.00.
 

I årenes løp har denne konserten med sitt spesielle repertoar av folkelig julemusikk fra begge sider av Nordsjøen blitt et av byens mest populære julekonserter. Forunderlige sanger og fortellinger om ilske villsvin, rituell gjerdesmettjakt og tøylesløse julebukkbesøk, fremført med klokkeklare harmonier, drivende rytmer og bøttevis av godt humør sørger for ekte julestemning, langt fra kjøpepress og mas.

Konsertstart kl. 20:00. JAM etter konserten.

 

Arr: Østfold Musikkråd og St.Croix

View Event →
Dec
8
8:00pm 8:00pm

Lille mat og vinhus Julebord "Mutter'n på Tuppen"

ID 18 år | Dørene åpner kl 19.30 | Varer til ca 23.00

Et Bellmansk julebord med Monica Hjelle og Morten Milde.

Sammen med Monica Hjelle og Morten Milde dekker vi på i Lilles 2. Etg til et ekte og gammeldags juletaffel i Bellmansk stil og manèr. Krogvertinnen (Monica) og Bellman (Morten) tar oss med til krogen Lille mat- og vinhus på Bellmans tid og serverer humoristiske og musikalske innslag gjennom hele kvelden.

Langbordet dekkes med tradisjonsrik julemat og du og ditt selskap kan nyte førjulsstemning i trivelige omgivelser.

Velkommen skal dere være!

 

Monica Hjelle som Mutter på Tuppen

Morten Milde som Bellman

Arne Nygård på piano og som Bellmans venn Mowitz

Kunstnerisk ansvarlig: Morten Milde

Mat og Miljø: Lille mat- og vinhus

View Event →
Dec
8
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
9
6:00pm 6:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
9
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Dec
15
8:00pm 8:00pm

Lille mat og vinhus Julebord "Mutter'n på Tuppen"

ID 18 år | Dørene åpner kl 19.30 | Varer til ca 23.00

Et Bellmansk julebord med Monica Hjelle og Morten Milde.

Sammen med Monica Hjelle og Morten Milde dekker vi på i Lilles 2. Etg til et ekte og gammeldags juletaffel i Bellmansk stil og manèr. Krogvertinnen (Monica) og Bellman (Morten) tar oss med til krogen Lille mat- og vinhus på Bellmans tid og serverer humoristiske og musikalske innslag gjennom hele kvelden.

Langbordet dekkes med tradisjonsrik julemat og du og ditt selskap kan nyte førjulsstemning i trivelige omgivelser.

Velkommen skal dere være!

 

Monica Hjelle som Mutter på Tuppen

Morten Milde som Bellman

Arne Nygård på piano og som Bellmans venn Mowitz

Kunstnerisk ansvarlig: Morten Milde

Mat og Miljø: Lille mat- og vinhus

View Event →
Julekonserten  Christmas Joy n ' Soul  med Byron Williams og Sara Hadjian - Litteraturhuset Fredrikstad
Dec
16
8:00pm 8:00pm

Julekonserten Christmas Joy n ' Soul med Byron Williams og Sara Hadjian - Litteraturhuset Fredrikstad

chris.jpg

Opplev ekte amerikansk julestemning med Byron Williams og Sara Hadjian. Vi inviterer dere igjen til en herlig førjulskonsert for 3. året på radChristmas Joy n’ Soul.

Byron Williams, soul og R&B sangeren fra Miami, med en av Norges mest kraftfulle soul stemme og Sara Hadjian med sin vakre jazzstemme blir dette en musikalsk førjulskonsert man må oppleve og med seg har de svært dyktige musikere med lang erfaring. 

Fra de klassiske amerikanske julesangene vi kjenner så godt fra bl. a Nat King Cole, Bing Crosby, Peabo Bryson og Mariah Carey til herlig svingende christmasgospel fra bl.a Kirk Franklin blir dette er en julekonsert med nydelig soul, jazz og gospel.   

View Event →
Dec
19
7:00pm 7:00pm

Juleshow med Karianne og Kåre - Blå Grotte

Det Norske Blåseensemble er stolte av å presentere to av landets beste sceneartister i en stemningsfull, virtuos og humoristisk julekonsert! Kåre ”Crooner” Conradi og mossejenta Karianne Kjærnes gir deg en vakker og underholdende konsert som garantert vil gi deg en opplevelse utenom det vanlige.

Les mer om konsertene og artistene på www.dnbe.no/konserter

 

Korister:

Ingunn Dalland

Marianne Pentha

Frode Vassel

 

Musikalsk leder:

Frank Brodahl

View Event →
Dec
22
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Jan
19
9:30pm 9:30pm

Alt fra The Beatles 167 - Blå Grotte

Dørene åpner 30 min før forestilling.

"It Was Fifty Years Ago Today" er stolte over å presentere den femte forestillingen i en rekke på syv, der all musikken til The Beatles skal spilles "live".
Vi har nå kommet til 1967, og gleder oss stort til å framføre "Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band" og "Magical Mystery Tour", pluss noen andre godbiter.


Medvirkende: Tom Mathisen, Trond Granlund, Eirikur Hauksson, Kim Wifadt, Stian Joneid, Jonas Groth og bandet "Masters of the Past" med stryk og blås.

 

Arr: Masters Of The Past AS

View Event →
Feb
21
7:00pm 7:00pm

Thank you for the music: Vi elsker ABBA - Blå Grotte

”Thank You For The Music: VI ELSKER ABBA”

Etter utsolgte hus i et helt år, kommer suksesshowet ”Thank You For The Music: Vi elsker ABBA” endelig til Fredrikstad og Blå Grotte onsdag 21. februar 2018. Ikoniske Inger Lise Rypdal, Stjernekampvinner Rita Eriksen, Stavangerkameratenes Tommy Fredvang, musikalstjerne Jannike Kruse og ”The Voice”-vinner Knut Marius Djupvik deler scenen i et storslått hyllestshow til den legendariske svenske gruppen. Sammen skaper de musikalsk magi av ABBAs mange hits – sangene vi elsker som ”Dancing Queen”, ”Mamma Mia!”, ”Waterloo”, ”Take A Chance On Me” og ”The Winner Takes It All”.

Showet er blitt hyllet av et unisont anmelderkorps, der bl.a. VG, Aftenposten og Kulturkompasset har trillet terningkast 5. VGs anmelder kaller showet en ”energibombe som burde skrives ut på blå resept”.

Regi: Johan Osuldsen. Musikalsk leder: Hans Einar Apelland. Kostymer: Cårejånni Enderud. Scenografi: John-Kristian Alsaker. Produsent: Over Norge.

Varighet: 90 minutter uten pause

Titteloppføring for salg: ”Thank You For The Music: VI ELSKER ABBA”

 

Arrangør: Over Norge As

View Event →

Sep
19
6:00pm 6:00pm

HJERTEKAFE - Litteraturhuset Fredrikstad

Landsforeningen for hjerte-, kar og lungesyke har over 50 000 medlemmer på landsbasis med en eller flere diagnoser. Denne kvelden inviterer vi til hjertekafe med to foredrag.

Fysioterapeut Ingrid Wiese Andren holder foredraget Trening og fysisk aktivitet ved hjertesvikt og ernæringsfysiolog Mette Lind Nedregård holder foredraget Riktig kosthold til hjerte og lungesyke.

Enkel servering.

View Event →
AVLYST: SKRIVESTUDIO - FREDRIKSTAD BRYGGERI
Sep
19
5:00pm 5:00pm

AVLYST: SKRIVESTUDIO - FREDRIKSTAD BRYGGERI

Velkomstbilde-Skrivestudio.jpg

AVLYST

Forfatter Jan-Erik Fjell kommer. Hovedlærer Bernt Roald Nilsen på Cappelen Damms Krimforfatterskole kommer. Dette blir en magisk litterær kveld! Kommer du?


Velkommen til skrivekurs! Kvelden skal handle om kunsten å skrive, og i løpet av kvelden vil forfatter Jan-Erik Fjell avsløre hvordan han gjør det! 

Hvordan fange en idé og gjøre den til en fortelling? Hvordan komme i gang med å skrive? Hvordan utvikle gode karakterer? Hvordan skape et gjennomtenkt plot? Og hva er et godt litterært språk?

I kveld får du kunnskap og inspirasjon om grunnlaget for kreativ skriving. Vi har satt av god tid til spørsmål og diskusjon.

Jan-Erik Fjell er en kjent norsk krimforfatter og radiovert, som debuterte som forfatter i 2009.
Bernt Roald Nilsen er hovedlærer på Cappelen Damm Krimforfatterskole og har bred erfaring som litteraturjournalist. Han holder skrivekurs innen- og utenlands.

Praktisk informasjon
Tid: 19. september kl 17-22
Sted: Fredrikstad Bryggeri
Pris: kr 1180,- inkl enkel servering
Påmelding gjøres ved å sende mail til torill@skrivestudio.no

Påmeldingen er bindende, og innbetalt beløp blir ikke refundert dersom deltaker selv kansellerer. 

Ta med PC/Mac eller blokk og penn. 

Info
Om kurset: mobil 920 80 380 evt. bernt@total-kommunikasjon.no
Om påmelding: mobil 41 28 87 35 evt torill@skrivestudio.no

View Event →
Sep
18
7:00pm 7:00pm

NÅR MEDISINLISTENE BLIR LANGE…. - Litteraturhuset Fredrikstad

Miljøterapi og riktig medisinering til eldre og demente. Pernille Bruusgaard er overlege med spesialfelt sykehjemsmedisin. Hun jobber i praksis ved Bekkelagshjemmet i Oslo for Kirkens bymisjon, der hun særlig har fokus på riktig medisinering og tilretteleggelse for en verdig død.

Via sitt eget selskap Sykehjemsoverlegen, driver hun fagutvikling, holder foredrag, underviser kollegaer og studenter og jobber politisk for å øke anerkjennelsen av det viktige og nye fagfeltet sykehjemsmedisin. Hun har også forsket på forberedende samtaler i sykehjem

View Event →
Sep
18
7:00pm 7:00pm

SØKELYS PÅ SØRØST-ASIA - Litteraturhuset Fredrikstad

Sør-Øst-Asia har gjennom en årrekke vært arena for verdenspolitiske konflikter, som i tiårene etter den andre verdenskrig toppet seg i Korea- og Vietnam-krigene. Nå er regionen igjen i verdens søkelys.

Nord-Koreas atomopprustning og Kinas ekspansive politikk i Sør-Kina-havet, etnisk baserte uroligheter i Thailand og en usikker utvikling i Myanmar er noen av stikkordene når vi setter søkelyset på situasjonen i regionen. Hva slags geopolitiske scenarier springer ut av den politiske situasjonen i Sør-Øst-Asia? Er Kinas politikk i endring, og hva slags interesser har USA? Hvor nær er vi en væpnet konflikt, og hva betyr det nye regimet i Det hvite hus for utviklingen?

Vi inviterer professor Stein Tønnesson, Kina-ekspert Henning Kristoffersen og journalist Therese Sollienmed mastergrad i kinesisk til samtale.

View Event →
Sep
17
8:30pm 8:30pm

Night Sea Journey på FMV

Østfold kulturutvikling inviterer til en poetisk sirkusvandring i måneskinn der historiene møter havet.

Her kan du kjøpe billetter til vandringen på Fredrikstad Mekaniske Verksted lørdag 16. september og søndag 17. september. Billetter til premieren på Kulturnatt 15.september er gratis, men må hentes i luka på Fredrikstad kino. Billettene kan også reserveres ved å ringe Fredrikstad Kino, telefon 69 30 60 90 og hentes på kinoen innen 3 dager fra de bestilles. Det er kun 200 billetter tilgjengelig til hver vandring – så vær rask!

NB! Husk at gratisbillettene til Kulturnatt 15. september ikke kan lastes ned her.

En poetisk sirkusvandring i måneskinn der historiene møter havet.

Bli med på en unik og spektakulær opplevelse på det som tidligere var Fredrikstad Mekaniske Verksted. Vi feirer Fredrikstads 450-års-jubileum med en vandring gjennom industrielle ruiner som forvandles til et mytologisk landskap med sirkusartister i verdensklasse, live musikk, og kunst-installasjoner. Verdenskjente Cirkus Cirkör, nysirkuskompaniet fra Fredrikstad; Det lille mekaniske loppesirkuset, samt masterstudenter fra scenografi-linja ved Høgskolen i Østfolds Akademi for scenekunst, har skreddersydd en kunstvandring utenom det vanlige.

I løpet av timene vandringen varer opplever du en serie korte fortellinger. Du beveger deg på det avstengte FMV-området, som nå er gjort om til en eventyrbok av fargerike karaktermøter og underlige situasjoner.

Med:

Østfold kulturutvikling

Cirkus Cirkör

Det lille mekaniske loppesirkuset

Høgskolen i Østfold, Akademi for scenekunst

I samarbeid med Fredrikstad 450 år

 

View Event →
Sep
17
8:00pm 8:00pm

Jeg er Harold Pinter - Teglhuset

Dørene åpner 30 min før forestilling | Varer ca 1 time

I JEG ER HAROLD PINTER sitter den gamle Harold Pinter* i sin rullestol og ser tilbake på livet mens han forbereder nobeltalen: Evakueringen i barndommen, utryggheten som jødisk gutt, militærnekting, kvinner, teater, suksesser, sykdom ... og en sterk bevissthet om sammenhengen mellom kunst, sannhet og politikk.

Stykket byr på et knippe både kraftfulle og vare scener som tar publikum med på en reise gjennom Pinters liv, og kanskje en tur innom sitt eget.

 

Manusforfatter: Thor Rummelhoff

Produksjon og regi: Thor Rummelhoff og Truls Korsgaard

Skuespillere:

Kai Helge Hansen

Truls Korsgaard

Kristine Ulfeng

Lisbeth Tønnesen

Nanna Aaby

Knut Graarud

 

View Event →
Sep
17
12:00pm12:00pm

Vakre Bryllup Expo - Fredrikstad Kino

Dørene åpner kl 12.00 varer til ca kl 15.00

Vi ønsker deg velkommen til Vakre Bryllup Expo på Hydrogenfabrikken. Møt spennende leverandører og slå av en prat. Se vakker visning med brudekjoler og herreantrekk.  Nydelig underholdning på scenen i dette fantastiske messelokalet. Et lekkert handlenett med vårt ferske bryllupsmagasin vil dere få i døren og nettet fyller dere selv opp med godsaker rundt på stands. Dagen avsluttes med lekkert pyroshow på utsiden. Håper vi sees!

 

 

Barn under 16 år gratis inngang.

View Event →